Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másfél éve fogyózok, bulimia...

Másfél éve fogyózok, bulimia van kialakulóban?

Figyelt kérdés

16 kilótól szabadultam meg, heti hatszor edzek és egészségesen étkezek, szénhidrátmentesen, rengeteg zöldség, gyümölcs. Nem eszek se keveset se sokat, szerintem optimális. Mindig is zavart, hogy kövér vagyok, és egyre jobban eluralkodott rajtam. A volt barátom néha beszólogatott ezzel kapcsolatban, megjegyzéseket tett. Most, hogy szakítottunk elkezdtem hánytatni magam, de az evési szokásaimon nem változtattam. Ha keveset eszek is azt érzem, hogy ez rengeteg és hízni fogok. Ez nem rég kezdődött, kb. 2 hete. Csak magamnak beszélem be a bulimiát vagy baj van?

16/L

2013. ápr. 2. 22:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg nem egészséges. Ne a kaján spórolj ennyire. Gondolj inkább arra, hogy ha többet mozogsz, akkor többet fogsz leadni. A sok sport egészségesebb, mint a koplalás.
2013. ápr. 2. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:
2 hét szerintem elég sok. Most hagyd abba míg nem késő, mert nem fogsz róla leszokni. Tapasztalatból mondom. És a bulimia ráadásul a legtöbb esetben hízáshoz vezet. Folytasd az életed és az étrended úgy ahogy eddig. Mert ha nem hagyod abba időben akkor majd csak akkor jössz rá hogy mit műveltél magaddal mikor nem lesz erőd edzeni, ocsmányak lesznek a fogaid, akár ki is hullhatnak, a hajad is kihullhat és rengeteg más maradandó károsodást okozol a szervezetedben
2013. ápr. 2. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:

még most hagyd abba, mert különben ha huzamosabb ideig csinálod, nagyon sokat fogysz hízni ha abbahagyod.

kárba fog menni a sok edzés. rossz úton haladsz, még most hagyd abba.

ismertem bulimiásokat. tönkretették a szervezetüket pár hónap alatt, és azóta nagyon, de nagyon kövérek lettek.

magyarázat: a szervezet észreveszi, hogy nincs mit megemésszen, (ezért jelentkezne az éhség normális esetben. csak te ezt elnyomod hányással)

amit tud, a szervezet ilyenkor felhasznál, mert ugye a tápanyag kell. átáll arra, hogy minden lehetséges tápanyagot azonnal hasznosít.

ha abbahagyod a hányást, és eszel "optimális mennyiségűt" akkor abból a szervezeted már nem csak annyit használ fel amennyi szükséges mint eddig, hanem mindent hasznosítani fog, amit tud beépít a szervezetedbe, ezért fogsz hízni kevés ételtől is. ez sajnos elkerülhetetlen, életed végéig viszont nem lehetsz bulimiás. jobban mondva lehetsz, mert nagyon hamar tönkretesz, de ugye ezt nem akarod.

tehát nagyon gyorsan hagyd abba, ha el is kezdesz kicsit hízni, nehogy megint hányj, mert 2 hét még nem vészes, de kis hízás már most lehet ha abbahagyod. viszont az még menthető mert le tudsz fogyni.

egy barátnőm egyébként bulimiás volt 2 éve. csinos lány volt csak nem volt elégedett. azóta sajnos nagyon kövér. többszörösét hízta vissza mint amennyit leadott a hányással. és ami a legrosszabb, hogy undorítóakat böfög amit nem tud visszatartani. evés után azóta is rosszul van, és nagyon csúnya emésztéshangjai vannak, össze-vissza csuklik, böfög.

lehet, engem csak megijesztett amiket láttam a bulimiával kapcsolatosan, de nagyon nagyon ellene vagyok, és remélem, hogy te nem esel áldozatául.

a 16 kilo nagyon szép teljesítmény! van akaraterőd, és erős lány vagy, másképpen nem tudtál volna ennyit fogyni. ne rontsd el kérlek

2013. ápr. 3. 03:56
 4/6 anonim válasza:

Hagyd abba és ha tudsz kérj segítséget egy pszichológustól, hogy a testképedet el tudd fogadni.

Ha te 5* edzel akkor nagyon jól nézhetsz ki!!

Pozitív gondolatok és énelfogadás, a pasi meg gyúrjon többet ahelyett, hogy téged piszkáljon.

Lehet irigyelte a te kitartásodat azért tette a hülye megjegyzéseit.A mansesed is abba marad kis idő múlva és a gyerekvállalás is igen nehéz kes lesz a továbbiakban.

Sajnos 2 ilyen ismerősöm is van, de már felnőttek.

Okos lány vagy fontos, hogy szénhidrátot is egyél, mert az elengedhetetlen a normális anyagcseréhez!!

Drukkolok

2013. ápr. 3. 11:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket! Tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon káros és nem normális dolog, de egyszerűen ha elkattan valami nem tudok uralkodni magamon.. De most mérlegelek és megpróbálok leszokni, talán pszichológushoz fordulok.
2013. ápr. 3. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Én voltam bulémiás, kb másfél évig, kisebb kihagyásokkal olykor, de nagyon durván is, napi bezabálás 4x-5x wc...már vért is hánytam...utána rá cigi, nagyon romboltam magam..és persze , hogy pasi miatt alakúlt ki, illetve mindig a nyomasztó rossz érzések, és azt éreztem akkor hogy kihányom magamból.Illetve nagyon érzékeny volt a gyomrom, mindentl fájt, puffadtam, hamar telitettség érzésem volt, töb órán keresztül és nem birtam elviselni, jött a wc.

Ördögi kör.

Egy ideje már leszoktam róla,kb 7 hónapja, kétszer volt hogy hánytam..nem szeretem magam főleg belső világra, de az arcomat sem, bőrszinemet sem, a testalkatom sem...52-ről felhiztam 58-ra igy is csinosnak mondanak, de én nem tetszem magamnak, sőt utálom magam mindenhogy külsőre, belsőre ahogy vagyok, mert semmisem működik az életemben, hiába próbálok ellene tenni hosszú hónapok óta.

25n

2013. ápr. 4. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!