Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valakitől érzelmileg...

Ha valakitől érzelmileg függök, azon hogyan lehet segíteni?

Figyelt kérdés
A párom az illető, és a problémám hogy úgy érzem, egyedül őt szeretem a világon és más társaságát nem élvezem. :( eléggé el vagyok keseredve, valaki tudna segíteni?
2013. ápr. 2. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát, ez így tényleg nem hangzik valami jól, olyan éretlen állapot. A saját személyiségedet lenne jó fejleszteni.
2013. ápr. 2. 13:39
 2/5 anonim válasza:
Próbálj olyan emberekkel lenni akiknek szereted a társaságát,meg kell tanulnod,hogy nélküle is boldogulnod kell. Amikor elmész valakivel mondjuk szórakozni vagy csak elmész beszélgetni akkor gondolj arra,hogy nincs lehetőséged a pároddal lenni ezért próbálj meg más társaságában is boldogulni. Persze ne ess át a ló túloldalára.Keress olyan embereket akivel hasonló az érdeklődési körötök vagy csak egyszerűen keress egy hobbit .
2013. ápr. 2. 16:16
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi válaszokat! elsővel egyetértek, szerintem is a személyiséget kellene fejleszteni, mert 25 évesen ez nem igazán egy normális állapot, főleg hogy ő pont az ellentétem, kb szuperszociális, ha lehet így mondani.

Második, köszönöm Neked is, csak pont az a baj hogy nem igazán érzem jól magam mások közelében és úgy érzem h ők sem az enyémben, szóval ezen kéne valahogy segíteni, megoldást találni.

2013. ápr. 2. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem a paroddal es nem is masok tarsasagaval van a bajod, hanem sajat magaddal.

A megoldas abban van, ha megtanulod onmagad szeretni, ha szeretsz a sajat tarsasagodban idozni es ha egyedul vagy (vagyis nincs mas csak te magad) akkor nem erzed ugy, hogy vmit muszaly csinalni, mint vmi mellektevekenyseg (tv, facebook stb) hanem jol elvagy sajat magaddal.

Tanuld meg szeretni, becsulni onmagad. Kutass onfejleszto dolgok utan.

Amikor eljutsz arra a pontra hogy szereted sajat magad, akkor mar nem fogsz a parodtol fuggeni es masok is kedvelni es keresni fogjak a te tarsasagod.

Lehet hogy kicsit ontelten, vagy egoistan hangzik, de nekem a sajat legjobb baratom az en magam, es csak utana a parom, es a csalad es masok. Vagyis nem masban, hanem mindig onmagamban keresem eloszor a megoldast, a tamogatast, a biztatast... nem tudom ertheto-e? :S

Ha megszereted onmagad, ha a legjobb haverod sajat magad, az egy olyan szintu onbizalmat es kisugarzast fog neked adni, hogy az emberek keresni fogjak a kegyeidet, csodalni fogjak, hogy ilyen jol erzed magad es ok is jol akarjak magukat erezni es azt hiszik, ha a kozeledben vannak akkor ragad rajuk is a "sikerbol".

Mindent eloszor onmagadban kell megtalalnod. Es amikor mar felkutattad a bensodet es valami meg hianyzik, akkor jon a barat/baratno, akkor jon az igazo o az eletedbe, akiben megtalalod azt, ami beloled hianyzik es ezert fogjatok ugy erezni, hogy a masik kiegeszit teged.

2013. ápr. 17. 20:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó!!

Köszönöm!! Értettem minden szavadat, és tudtál újat is mondani!

A mondandódból semmi nem tűnt idegennek, érthetetlennek, vagy hülyeségnek számomra. Már elindultam ezen az úton, viszont mégsem tudom a pontos módszereket hogy ezt hogyan is érhetném el. Te is csak annyit említettél hogy próbáljak önejlesztő gyakorlatokat keresni/végezni!

Mégis, nekem jobban tetszene ha Te elmondanád hogyan jutottál erre a szintre, mert a szavaidból kivéve nem voltál mindig ilyen pozitív helyzetben! Ha itt nem szeretnél akkor privátban szívesen beszélgetnék veled, ha ez nem okoz need problémét :)

2013. ápr. 19. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!