Milyen hatása van az antidepresszánsnak?
Én semmilyen negatív hatást nem tapasztaltam. Viszont aktívabb, és bátrabb vagyok mióta szedem. Az orvost meg is kérdeztem, hogy lehet -e valami káros hatása, ha túl sokáig szedem. Azt mondta hogy semmi káros hatása nem lehet. Pár éve azt mondták erre a fajta antidepresszánsra, hogy valami új, nem olyan, mint a "régiek" voltak. Szóval valószínűleg antidepresszáns és antidepresszáns között is van különbség.
De úgyse te döntöd el, hogy szedsz -e ilyen gyógyszert, hanem az orvosod. (szerintem)
"Azt mondta hogy semmi káros hatása nem lehet."
Én azt javaslom, hogy dönts belátásod szerint, de ne csak az orvosi véleményeket hallgasd meg. A magyar orvoslás iszonyú gyógyszerközpontú. A legtöbb embert, aki antidepit szed, kb a 80 százalékukat meg lehetne gyógyítani terápiával is. A gyógyszer méreg, függést okoz, szerencsétlen esetben 5-6 próba után találják csak el azt, amitől nem akar az illető kiugrani az ablakon. Rémes tapasztalataim vannak vele. Persze előfordulhat, hogy beválik, de akkor is ott van a függés és az, hogy mikor lehet abbahagyni?
Most lehet hülyének fogtok nézni. (Fontos: én nem vagyok egyáltalán gyógyszerpárti, sőt. Én sem szívesen szedek, csak ha nagyon muszáj.)
Ha olyan káros az antidepresszáns, akkor miért fejlesztették ki, miért gyártják a gyártók, és írják fel az orvosok és szedik be a betegek?
Ha annyira káros, miért nem hirdetik olyan mértékben, hogy elhiggyék legalább a betegek, és ne ezt az utat válasszák a gyógyszerrel?
Én, személyszerint nagyon nem akartam az elején antidepresszánst szedni, de amint rendesen beállt nállam a gyógyszer, csodában éreztem magam sokkal több emergiám volt, több mindent tudtam csinálni, a szorongásom is enyhült az idő folyamán, teljesen olyan volt mintha kicserélték volna, ezzel a “lökettel” nagyon sok addigi célomat megtudtam valósítani, amit előtte például lehetetlennek gondoltam, de sikerült!
Sajnos mostanában megint depresszióstüneteket mutatok, mivel valószínűleg hozzászokott túlságosan a szervezetem, néhány hét múlva kapok más fajtát. Remélem vele megint a legjobb formámat tudom majd hozni és néhány év múlva a gyógyszerre se lesz szükségem remélhetőleg.
Az utólsó vagyok!
Tudom, hogy már kb 5 éves a poszt, de hátha valaki még most keres ilyesmi kérdésre válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!