Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék fáradékonyság ellen?

Mit tehetnék fáradékonyság ellen?

Figyelt kérdés
Reggel nehezen ébredek olyan 10 körül de egy óra múlva ismét álmosnak érezem magam. Gyakori hogy egész nap nagyon aluszékony vagyok de az a gond hogy fokozott szellemi tevékenységet kell végeznem és érzem hogy még a legkisebb feladat felfogása is nehezemre esik. Mit javasolnátok miben változtassak, ergo hogy tudnám jobban "felpörgetni" magamat?

2013. márc. 4. 15:45
 1/7 anonim válasza:
Nekem is ez volt anno a problémám. Kiderült azért, mert nem ittam eleget, azóta nincs ilyen problémám. Ilyenkor is meg kell inni 3 litert. Jah, és persze a helyes táplálkozás is fontos. De elképzelhető, hogy vitamin hiányod van. Akkor vegyél vitamin tablettát.
2013. márc. 4. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Fáradékonyságnak sok oka lehet. Kevés sport, rossz táplálkozás, dohányzás. Ha ezeket próbálod bepótolni, akkor nem lesz több panasz.

Mondhatnál pár dolgot amiből tudnám diagnosztizálni a problémát, mert tényleg sok oka lehet (például csak alacsony a vérnyomásod). Ha tudnám mi hiányzik az életedből, akkor könnyebben tudok segíteni.

Mindig ilyen fáradékony voltál? Hány óra testmozgást végzel hetente? Mit eszel, mennyit iszol? Vannak káros szenvedélyeid?

2013. márc. 4. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Mikor mész aludni?

Hány órát alszol?

Pl. én éppen mostanában álltam át egy számomra jó ütemre és mennyiségre. Ez nagyon rendbe tett. Azelőtt én is későn keltem, végig a túlélésre mentem, aztán hullafáradt voltam. Napközben koncentrálni nem tudtam megfelelően.

Mióta eltaláltam a számomra ideális alvási stílust, ritmust, mennyiséget, minden alapjaiban változott meg.

2013. márc. 4. 18:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Dohányzom sajnos....Viszonylag keveset mozgok mert sajnos nem visz rá a lélek de azért győzködöm magamat. Erre még rájátszik az is hogy kicsit motiválatlan vagyok. A szociális életem egy ideje nulla mert úgy döntöttem hogy az Egyetemen a lemaradásomat behozom de így sajnos kivontam magam a "forgalomból".
2013. márc. 5. 00:36
 5/7 anonim ***** válasza:
..és mennyit alszol?
2013. márc. 5. 05:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez van velem is... nem alacsony a vérnyomásod véletlenül? Mert nekem igen és amiatt van. Reggelente igyál meg egy kávét az segíteni fog. Meg a sport is segít ezen:)
2013. márc. 6. 12:47
 7/7 A kérdező kommentje:
7-8 órát alszok éjszakánként. Napközbe meg elvétve úgy 2x 1-et. Nem alacsony a vérnyomásom inkább az egeket verdeste néha...
2013. márc. 6. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!