Ez lehet elmebetegség? Kérlek, ne bántsatok a tüneteim miatt.
-diagnosztizált kevert depressziós és szorongásos zavar
-hatástalan a Sertralin és a Rivotril-használat (nem mindig az orvosi előírásnak megfelelően)
-zajok meghallása
-"ha megmozdulok az ágyban, vagy kimegyek a szobából, akkor az életemre törnek" - érzés
-néha rendszeresen csak 3-4 órát alszom és jól működöm
-olyankor 14-16 óra alvásra van szükségem
-elviselhetetlen hangulatingadozásaim vannak
-sokszor gyűlölöm magam
-sokszor dühöngök
-magányos vagyok
-kezelhetetlennek is mondtak a szüleim
-néha a legnagyobb királynak tartom magam, aki a világon van. Biztos van más is, most ezek jutottak eszembe.
Kedves kérdező!
Írod, hogy a betegségedre Sertalint, és Rivotrilt kaptál. És zárójelben odaírtad, hogy nem mindíg az arvosi előírásoknak megfelelően....kipótolom: szedted be.
Nos ez nagy gond. Kár, hogy nem olvastad végig a használati utasítást, mert ott le van írva, hogy ezeknek a gyógyszereknek a hatásmechanizmusa akkor érvényesül, ha minden nap azonos időben és mennyiségben szedjük őket. És ez nem mese. Vedd nagyon komolyan, amit írtam. Ha a hatástalanság (!!!) miatt lecseréli az orvosod a Sertalint, csak erősebbet kaphatsz helyette. Ha azt sem szeded, elhülyülsz a betegségtől, és élhetetlen lesz az életed.
Köszönöm utolsó, néha 1 helyett 2-t veszek be Rivotrilból.
És azonos időben meg nem veszem be, mert étkezéshez kötött, és valamikor délután 3-kor eszem először, máskor meg reggel 7-kor. Este rivót meg elfelejtem, meg néha nem is vagyok otthon este 8-kor, amikor javallott bevennem.
De igyekszem rendszert vinni az életembe. Az elhatározás erős.
Velem teljesen ez van, talán rosszabb is, mert 2 hete nagy nehezen rávettem magam, hogy kimozduljak a lakásból, a kapuhoz érve pedig pánikrohamom lett és bőgve rohantam vissza, és kikötöttem, hogy utcára többet nem lépek!
5 pszichológusnál és 2 pszichiáternél megfordultam, a nyugtatók nem segítenek..
Először a probléma forrását kéne megkeresni. Van esetleg valaki, aki melletted áll vagy segítene? AZ sokat számít!
Kösd le magad valamivel otthon, hogy ne gondolj ezekre. Vagy vegyél egy kutyát, az is rengeteget segít, hidd el!
A nyugtatót szerintem felejtsd el, mert nálam anno a frontin függőséget okozott, viszont saját erőmből leküzdöttem(nálam az volt az a "király vagyok" korszak).
Ha előjön nálad is ez a "én mindenre képes vagyok", fogd magad, és menj el valahová. Bulizni, vagy menj el önvédelmi órákra. Az rengeteg önbizalmat ad. Keress társasági elfoglaltságot, vagy járj el valahová, és rá fogsz jönni, hogy nem rossz. Én könnyen beszélek, de nekem mindig mindenki ez írja, így én is csak ezt tudom mondani.. Nem egy napról a másikra megy, de sikerülhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!