Számítógép/Internet függő lennék?
17/f vagyok.
Elég régóta szeretek gépezni, amikor kisebb (12-13 éves) voltam akkor szinte csak játékokra használtam, de akkor még nem sokat gépeztem. Az elmúlt pár évben viszont már sokat gépezek, viszont nem játékokkal. 2 db játék van amire nagy ritkán felnézek, amúgy semmi más. A sz.gépet első sorban zenehallgatásra használom, nagyon szeretem a zenét, mindig szól vmi. Úgy gondolom a gép előtt töltött időt HASZNOS dolgokkal töltöm el, most ebbe nem mennék bele részletesen, nem akarok untatni ezzel senkit. Gyakorikérdések, matek, programozás, néha filmnézés illetve mostanában rendszeresen (kb 1 nap 1 rész) nézek kedvenc sorozatot. (facebookot viszont alig használom) Nem részletezném ezt, de a gép előtt töltött időt hasznosan töltöm el.
A gondom az hogy ez a tanulás kárára megy. Egy ideje már "küzdök" meg vannak kisebb-nagyobb sikerek ebben, pl mostmár nem köt olyan sok dolog a géphez, képes vagyok elszakadni tőle. Először kikötöttem magamnak hogy pl este 7-ig tanulok, de fél 5-kor már ültem le a géphez. Pár hete volt olyan h hétvégén reggel 9től este 8-ig tanultam úgy h közben 1-2 órára ültem a géphez, ez már elég jó sztem. A bibi hogy ez "időszakos" mert pl a héten próbáltam tanulni de nemsok sikerrel.
Legelső sorban a zene ami hiányzik ha nem gépezek, de a tanulás + zene kombinálva nem lenne jó, mert elvonja a figyelmet..
Ötletek, tanácsok?
Ez még nem annyira függőség, bár az, hogy megpróbálod bemagyarázni magadnak, hogy a gép előtt eltöltött idő hasznos (nem az), már kicsit arra utal. A gép előtt töltött idő maximum akkor hasznos, ha tanulsz rajta valamit vagy olvasol.
Ha hiányzik a zene, akkor hallgass tanulás közben. Még mindig jobb, hogy kicsit kevésbé vagy hatékony, mintha órákra abbahagyod. Hallgass ambientet, nálam mindig az megy, amikor koncentrálni is akarok valamire.
https://www.youtube.com/watch?v=WqtxhupUZ4Q
Vagy szedd le Carbon Based Lifeforms diszkográfiáját.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Üdv
Szia
Én azthiszem elmondhatom magamról, hogy kocka vagyok.
De emellett az osztály élmezőnyének végén vagyok jegyek szempontjából.
Főleg hétvégén tanulok, ami a gépezés rovására megy ugyan, de megéri.
Tanulás és zene, az ritkán működik jól=) Ez jó felfogás.
Zene kell. De tanulni is muszály. Minden hétköznap elhatározom, hogy na majd hétvégén!... Aztán amikor a szombatot végigkockulom így vasárnap fogom fel hogy mi is történt. Most fogok tanulni menni, legalább 2ig, aztán 1-2óra gép és kb 6-7ig tanulás megint.
Nagy önuralom kell, de megoldható :D
Nem tudom milyen messziről jársz be, én vonaton is szoktam tanulni, de volt h állomásról is úgy sétáltam haza, hogy végig olvastam a tételt=)
Ha a tanuláshoz fáradt vagyok akkor meg nem erőltetem, zenéthallgatva jövök haza.
Mondjuk hétköznap is tanulgatok de mindíg csak a következő napra a problémás órákra főleg =)
Remélem volt benne hasznos dolog is számodra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!