Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Internet&számítógép&telefon...

Internet&számítógép&telefon függő vagyok, mit tegyek? 15/L

Figyelt kérdés
Ezekkel a dolgokkal töltök egy nap kb. 10 órát. Tudom, hogy függõ vagyok, mégsem tudok leálni. Most pl. nagyon szúr, fáj már a szemem, mert tegnap és ma is egész nap gépeztem. Tudom, hogy ez így nagyon nem jó. Az ok valószínũleg az lehet, hogy most lettem gimis, és egy olyan iskolát választottam, amit utálok, és szorongok, amikor ott vagyok. Pedig lehetett volna más választásom, már akkor is tudtam, hogy azt a mádik sulit kellett volna választanom... Mégse tettem. Már a tanulás sem érdekel. Pl. holnap írunk matek tz-t, de semmit nem tanultam rá. Nem tudom, már mi van velem. Én nagyon jó gyerek voltam, amíg ide nem kerültem ebbe a suliba. Szerettem tanulni is, vidám voltam, de már nem. Egész nap szomorú vagyok, lehangolt, nem szólok senkihez, nincsenek barátaim. 15/L
2012. jan. 22. 23:38
 1/3 anonim válasza:
55%

Szia!

Ez igen komoly probléma, de ismerős :/ Én is függő vagyok, sokat gépezek, de szerencsére az életemre nincs hatással, max a tanulásra. :D

Most fogok kipróbálni valamit, amit hallottam, lehet hogy neked is bejön: megvonás. Kitűzöm magam elé, hogy nem gépezem pl 2 hétig (persze előtte mindenhol lejelzem, hogy eltűnök). Aztán félreteszem, és megpróbálom túlélni. Az elején biztosan szörnyű lesz, de csak javul. Ha okosmobilod van, nehezebb a dolgod, szerencsére nekem elég hülye, hogy ne vonzzon XD

Csak a suli okozta ezt? A szüleid mit szólnak hozzá? Annyira rosszak az osztálytársaid, nem találsz egy normálisat se? És ha nyitnál kicsit feléjük? Én csak három emberrel voltam jóba két évig, aztán eldöntöttem, hogy ez nem állapot, és nyitni kezdtem... bejött. Bátorság.

persze nem ismerem a körülményeidet. A régi osztálytársaiddal nem tartod a kapcsolatot?

2012. jan. 22. 23:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát igen, okostelefon, most is arról írok... :D Nagyon szeretnék másik suliba menni jövõre, vmiért az egész sulit utálom, az embereket, a tanárokat, a sulit magát. egyre jobban. Az elõzõ sulimat viszont imádtam, ott mindenkit szerettem, engem is szerettek, volt is egypár barátom. Két jó barátommal tartom a kapcsolatot, közülük az egy a legjobb barátnõm. Egész nap csak arra tudok gondolni, mennyire utálom a mostani sulit, és rettegek, hogy hnap negint mennem kell. Lehet, hogy ezt a megvinást én is kipróbálom.
2012. jan. 23. 00:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Minden függőségre a gyógyír egyetlen döntés: Mostantól nem vagyok függő.
2012. jan. 23. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!