Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Visszamenjek a pszichiáterhez?

Visszamenjek a pszichiáterhez?

Figyelt kérdés

Ma voltam először, de nekem nagyon életidegen volt az egész. Már rég óta szeretném kezeltetni a problémámat de nem mertem soha elmenni most viszont rászántam magam.

Ami nem tetszett: mindenkinek volt ilyen kezelési naplója, ami szerintem borzasztóan kompromittáló tud lenni, ha illetéktelen talál rá. A másik pedig az, hogy kartont vezetnek az emberekről és nagyon sok olyan dolgot kérdeztek, ami szerintem irreleváns és szintúgy kompromittáló lehet (pl.: foglalkozásra vonatkozó kérdés - minek??). A harmadik pedig a betegtársaim. Teljesen "lepusztult" emberek (tudom, hogy én is az vagyok), minden bajuk volt látszott rajtuk. Kérdés: Ha gyógyszeresen kezelik őket (feltételezhetően régebb óta), miért ilyenek még mindig? A problémám, hogy mikor kijöttem onnan egészen megkönnyebbültem (kezelést nem kértem inkább és eljöttem), de aztán ismét rám szakadt az eredeti problémám. Szerintetek visszamenjek vagy ne?

Köszönöm!

2013. febr. 27. 16:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én a megbélyegzéstől félek. Amúgy is periférián vagyok, ez pedig csak lökne egyet rajtam.
2013. márc. 1. 19:21
 12/17 anonim ***** válasza:
A lelkünk hasonló.Ha gondolod,dumálhatunk
2013. márc. 3. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezután neked kell eldöntened, hogy visszamész e az orvoshoz, vagy sem. Egy a biztos, bárki bármit is mond: a gyógyszer nélkül nem fogsz meggyógyulni. És ezen túlmenően a problémáidat is magadnak kell megoldanod majd, de ez gyógyult aggyal már sokkal könnyebb lesz. Ez a pszichiátria lényege. Gyógyulást kívánok neked.

2013. márc. 4. 18:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Egy nagy bajom van (dilemmám). Van egy "állami meló", amire jó esélyem lenne a nyártól kezdődően. Ha kezeltetem magam nem kapom meg alkalmatlanság miatt. Ergo két opció van: beteg leszek de lesz munkám és előmeneteli lehetőségem. Jól fogom érezni magam de munkanélküli leszek (jelenleg ez a két opció él csak).
2013. márc. 4. 18:23
 15/17 homo ludensz ***** válasza:
Talán fegyverviselési engedélyt nem adnak de milyen állás az amit ha kezelteted magad és ott teljes értékűen el tudod látni a feladatokat nem vagy instabil lelkileg akkor ez kizáró ok lenne? A pszichiáter orvos tehát vonatkozik rá az orvosi titoktartás.
2013. márc. 6. 20:26
 16/17 A kérdező kommentje:
NAV informatikai osztály.
2013. márc. 7. 04:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen nagy odafigyelést kívánó meló. Én gyógyulást kívánok neked. Az élet hosszabb, mint ez a munka!
2013. márc. 8. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!