Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit dolgozzak? Milyen szakmát...

Mit dolgozzak? Milyen szakmát keressek?

Figyelt kérdés
Középiskolában férfiruha készítő szakra jártam. Az oktatónő akivel gyakoroltunk, egy teremben, nem szeretett, meg folyton kiabált velem, mások csinálhattak bármit rájuk nem szólt, mert vettek neki csokit. 11.-ben 3 nap iskola volt, és 7 nap gyakorlat. Gyakorlatról sokat hiányoztam, bár legtöbbször eljátszottam, hogy beteg vagyok, az orvos pedig kiírt 1 hétre. Természetesen nem hiányozhattam, minden második héten, mikor gyakorlat volt, ezért mikor már nem bírtam, hazakéredzkedtem. Az elején mikor még nem ismertük annyira, nem telefonált haza, később mikor mondtam, hogy nem vagyok jól, mindig felhívta anyáékat, hogy hazaengedhet-e,persze hazajöhettem. Másokkal ilyet nem csinált. 12.be pedig már a varrodába mentünk gyakorlatra, a tanárral csak minden második héten pénteken találkoztunk, akkor pedig már szinte sose mentem gyakorlatra. A varrodát szerettem,mindenki kedves volt, és ha valamit nem tudtunk segítettek, de egyszerűen nem bírtam bent lenni. Úgy egy hónap után, már néha kértem kilépőt, hogy hazajöhessek. Mikor anyáék bejöttek a városba, ahová jártam, felhívtam őket, hogy jöjjenek értem, a tanár még nyíltam megmondta anyáéknak, hogy bármilyen jól is teljesítek majd a félévi vizsgán, megbuktat, de úgy mondta, "ne képzelje azt, hogy átengedem, csak mert ő xy, azt engedem át akit akarok". Novemberben egy reggel, mikor készülni kellett sírtam, hogy nem akarok bemenni, megengedték, hogy ott hagyjam az iskolát, azon a napon bementünk kiiratkozni, az igazgatónak elmondtuk mit mondott a tanár, nem szólt semmit. Esti gimibe iratkoztam utána, idén lenne érettségi, de nemrég otthagytam azt is. Nem bírok sehol meglenni sokáig, pedig itt csak 2 nap kell bemenni. Így, hogy fogok tudni dolgozni? Keress olyan szakmát, amit otthon is lehet végezni? 20/L
2013. febr. 17. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Érettségivel is nagyon nagyon nehéz állást találni. Anélkül meg majdhogynem képtelenség. Legalább az érettségit csináld meg, mert már gyári-szalagsori állásra is kérik. Takarításra meg pláne.
2013. febr. 17. 18:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Már késő, visszaadták a pénzt, a többit már elküldték. Jövőre folytathatnám. De már félek, hogy mi van ha rosszul leszek közben, már nagyon nem bírom a meleget, szabályosan rosszul vagyok tőle, szédülök meg minden bajom van. eddig nem volt így, tavaly nyár óta van.
2013. febr. 17. 19:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem a melegtől van bajod, annyira besokalltál(érthető módon), hogy tudat alatt akár külső okokban, körülményekben is kiutat keresel , hogy megszabadulj attól amit nem szeretsz .

Az olyan tanárokat amilyen a varrodai volt, ki kéne rúgni páros lábbal és soha iskola közelébe sem engedni.Talán jobb lett volna, ha te is viszel neki csokit, hátha befogtad volna vele a pofáját, ha már ő olyan különleges atyaistennek képzeli magát, hogy csokikat kell neki vinni.

Viszont az érettségin megmaradhattál volna, az már más közösség, más tanárok, más helyek.Egy csalódás miatt nem szabadna mindentől elijedni.Szerintem csináld azt, hogy most próbáld feldolgozni, kipihenni a varrodai rossz emlékeket, aztán fuss neki újra az érettséginek, ha levelezőn csinálnád, akkor nem is kéne heti 2-szer bejárni, mellette meg dolgozhatnál akár.

Vagy keress olyan szakmát, amit egyedül is csinálhatsz otthon, pl könyvelő(de ahhoz kell majd érettségi), vagy a varró szakma is jó lenne, azt is lehet otthon egyedül.

Egyébként hasonló helyzetben voltam, én is elvégeztem egy varrónői tanfolyamot.Hát, elég ramaty osztályközösség jött össze és az egyik szakmai oktatónk is egy nagy tapló volt az öreglány!Engem különösen utált ok nélkül.Nekem is volt 1-2 ellógott hetem, de végül is felvettem a pléhpofát és igen is végigcsináltam, csak a feladatra összpontosítottam és meg is szereztem a szakmát.Igaz, minek?....

2013. febr. 20. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!