(bővebben lent) depressziósok/pánikbetegek! Nektek is laposodtak el családi / baráti kapcsolatok?
depressziósok/ pánikbeteghez szól elsősorban a kérdésem.
Titeket is hagytak el barátok / rokonok azért mert nem értették meg, hogy ez egy betegség, és vannak napok mikor nem tudsz otthonról kimozdulni stb.. és ők úgy fogták ezt fel, hogy lusták vagytok és nem akartok tovább velük kapcsolatot tartani? én sokszor nem tudok elmenni otthonról ilyenkor elhívom a lakásomba a barátaimat de néhányuk beleunt és fejemhez vágtak nem túl szép dolgokat majd megszakítottak velem minden kapcsolatot.
mi erről a véleményetek?
köszönöm a válaszokat.
Próbálok tenni is érte a gyógyszer m,ellett és ez az 1-2 barátom "akik megmaradtak" is próbálnak rajtam segíteni (voltak más nehéz problémáik nekik is akkor én segítettem, de úgy látom most derül ki, hogy ki az aki viszonozza is)
Szia!
Nem tudom milyen mértékű a depressziód. A közvetlen környezetemben van egy elég erősen depressziós emberke. Nem tudom a betegsége miatt vagy a személyiségéből ered de olyannyira kibírhatatlan, hogy mindenki elfordul tőle mert konkrétan mindenkit szapul a háta mögött és apró dolgokkal bántja meg az embereket amit nekünk el kell viselnünk és nem szólhatunk, mert ha szólunk jön a sírás, meg az öngyilkosság. Nekünk is nehéz megoldani. Ez a betegség velejárója lenne??? Persze a gyógyszert le akarja rakni mondván ő olvasott egy könyvet és azt írta nem kell gyógyszert szedni csak vitamint. Kb 1-2 hete hagyta abba a gyógyszert, de most a körülötte élő emberek vannak már lassan a "depresszió" szélén. Nem bántás képpen, de orvosi papír ide vagy oda ezt sokáig nem lehet bírni pedig Én empatikus vagyok. Hidd el nem egyszerű. Beszélj velük. Próbálj többet menni hozzájuk és ha nem muszály ne bántsd meg őket, de ha mégis sikerül akkor tudj bocsánatot kérni.
2 kicsi gyermekünket neveljük a férjemmel és tervezzük a 3. gyermekünket. Az elkövetkező pár évben össze is jöhet. Sajnos néha jobb néha rosszabb a kedve az illetőnek. Néha kenyérre lehet kenni, néha meg mindenbe beleköt és beszólógat. Sajnos egy idő után nekem is betelik a pohár , de attól félek miattam lesz öngyilkos. Na így hogy szóljak neki??? Figyelj arra hogy mit, hogy és miket mondasz. Remélem megküzdesz vele mert a tét nagy: a BARÁTAID ÉS ROKONAID. Sok sikert!
Talán a személyes tapasztalattal jobban tudtam segíteni. Remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!