Akik voltak már pszichiáternél, használt hogy elmentél hozzá? Nekem annyira súlyos lelki bajaim nincsenek, de azért vannak problémáim önmagammal és talán ezekben tudna segíteni egy szakember.
Olyanok válaszoljanak főleg, akiknek vannak tapasztalatai ilyen téren!köszi
Nem is kell pszichiáterhez menned egyből. A homeopátiás szerek valóban jók lehetnek. Bár egy alapos kivizsgálás szóba jöhetne. Engem is mindenféle betegnek titulált a pszichiáter, ilyen meg olyan gyógyszereket írt fel, tönkretettek, aztán kiderült, hogy pajzsmirigy alul működésem van, aminek egyik tünete a depresszió lehet. Szóval alaposan félrediagnosztizáltak és emiatt tönkre is tették az életemet. Már nehezen bízok meg az orvosokban, pláne a pszichiáterekben. Szóval ha úgy érzed, nincs nagy gond, és valóban egy nehéz élethelyzeten mész keresztül, nem kell az orvos.
2013. febr. 18. 21:01
12/16 anonim válasza:
Kedves utolsó!
A Te esetedben sem a pszihiáter volt a hibás, hanem a megelőző hiányos kivizsgálás. Mivel tévesen hozzá kerültél, és látta rajtad a pszichés betegséget, elkezdte kezelni. A pszichiáter nem pajzsmirigy orvos, nem is foglqlkozik vele. Ezért mindennek az alapja a háziorvos. Egyébként a kérdezővel is helyesen járt el az orvosa, hogy nem küldte azonnal pszichiáterhez, hanem elkezdte a kezelését egyszerűbb szerekkel, és közben ki is vizsgáltatta. Ha beválik az egyszerű kezelés, akkor nem kell a szakorvos.
2013. febr. 19. 12:42
13/16 anonim válasza:
Jut eszembe: A gyógyszerek nem a lelki bajt gyógyítják meg, hanem a lelki baj miatt beállt agyi elváltozásokat állítják helyre. Azután megreparált aggyal a problémákat már meg tudod oldani, vagy elkerülni.
2013. febr. 19. 12:45
14/16 A kérdező kommentje:
Igazából csak az volt a kérdésem,hogy egy pszichológussal történő "elemző" beszélgetés mennyire tud segíteni vagy fejleszteni egy ember érzelmi világát. Stresszoldás, önbizalom növelés, lelki gátak lerombolása stb.
2013. febr. 19. 13:31
15/16 anonim válasza:
ÉN jártam pszichiáterhez és gyógyikat is szedtem, de a válaszom inkább ez:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!