Mennyire tud segíteni egy pszichiáter?
Akik voltak már pszichiáternél, használt hogy elmentél hozzá? Nekem annyira súlyos lelki bajaim nincsenek, de azért vannak problémáim önmagammal és talán ezekben tudna segíteni egy szakember.
Olyanok válaszoljanak főleg, akiknek vannak tapasztalatai ilyen téren!köszi
27/L
Nekem nem használt, mert mindegyik csak gyógyszerekkel akart tömni. Persze volt, amelyik normálisabb volt és el lehetett vele beszélgetni, de például az első, akinél voltam, felettébb bunkó volt, jó, ha 5 percet voltam bent nála. Csak nagyjából tudtam elmondani neki a bajom, nem tudom ebből mit tudott diagnosztizálni, felírt gyógyszereket, aztán annyi. Ja, és még lecseszett, hogy mért vagyok olyan...
Nekem inkább a pszichológus segített.
Ez változó lehet, vki az egyiket kedveli jobban, vki a másikat. Én személy szerint pszichológus párti vagyok, hiszen elég negatív tapasztalataim vannak a pszichiáterekkel szemben. Persze a pszichiáter orvos, a pszichológus nem, de szerintem lelki problémára nem is kell orvos. És sok esetbe egy jó barát is segíthet, aki meghallgatja a másikat. :)
Ugyan, vannak súlyos betegek, akiknek valóban gyógyszer kell, és nekik pszichiáter való. De ha vki csak egy nehéz időszakon megy át és nem tudja feldolgozni, kezelni a helyzetet, akkor a pszichológus tud segíteni.
Kedves kérdező! Az ügymenet a következő, ha beteg vagy: elmész az orvoshoz, aki megállapítja mi a bajod. Ír rá gyógyszert, vagy terápiát, kinek mi szükséges. A te döntésed alapján kihagynád az orvost, kihagynád a gyógyszert, és rögtön a terápiát választanád. Logikusnak tartod a döntésedet? Természetesen, ha van pénzed, mehetsz rögtön pszichológushoz is, aki gyógyszer híján eltölt majd veled jó pár napot ( 10000/ alkalom), és fel sem lehet neki róni, ha nem jön össze a gyógyulás.
Én azt tanácsolnám: Kerresd fel a háziorvosodat, hogy megállapíthassa, mire van neked szükséged, meg nincs e szervi elváltozásod, amik előidéziuk a tüneteket. És ha kell mindjárt kaphatsz tőle nyugtatót, hátha elég lesz az is. Ha nem javul az állapotod ( 2-3 hét), akkor továbbküld pszichiáter-orvoshoz, aki megállapítja, mi is a bajod. A pszichiáter nem beszélgető, meg lelkiző partner, hanem orvos. Megállapítja a betegséget, és ad rá megoldást. Ha kell, felír neked pszichológust receptre. Olyant, aki a te betegséged hozzáértője. És természetesen gyógyszert is ír neked, ha kell. Tehát ez a bevált rend, pszichés betegség esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!