Hogyan tudnám jobban kifejezni az érzéseimet?
Kialakult nálam egy fajta különös magatartás, ami abban nyilvánul meg, hogy az emberek nem tudják megmondani, hogy mit gondolok, mit érzek. Szóval egyfajta merevség van bennem. Ez életem lehető legtöbb terén gátol engem, mivel tudom, hogy a kapcsolatteremtés alapja az érzelemtöltettel rendelkező ismerkedés, kommunikáció. Nem lehet mindig csak tárgyilagosan beszélgetni az emberekkel. A lányokkal meg pláne nem elég. Nem is volt sikerem náluk.
Nem hinném hogy születésileg vagyok ilyen, úgy érzem ez egy álca nálam, hogy elrejtsem azt ami belül van, úgy a félelmeimet, mint az örömeimet, mert nem tudom milyen fránya októl fogva, de szégyellem azt ha valamilyen érzelmet kimutatok. Szégyellek szomorú lenni és szégyellek örülni, boldog lenni. Inkább merev pofát vágok, hadd ne tudják az emberek megmondani mit érzek.
Igen, úgy érzem, hogy a túlzott érzékenységem akarom takargatni, mivel olyan dolgok tudtak megbántani, kinozni, vagy éppen örömet okozni amik mások számára látszólag jelentéktelenek. Meg keményebbnek is akarok tűnni.
Sajnos ez az emberi kapcsolatokban nem vezett sikerre.
Másik problémám meg az, hogy nem viselkedek ösztönösen emberek társaaságában, mivel amíg ösztönösen viselkedtem, addig a kis szégyellős, gyerekes, félénk kisfiút látták bennem az emberek. Ezért ezt elnyomtam magamban és felvettem egy kemény csávó benyomását keltő ember viselkedését. Ebból fakadóan nem viselkedem természetesen, ösztönösen, minden mozdulatom, hangszínem, gesztusom, tudatosan irányított, és ez a játék arra megy ki hogy én tűnjek a kiegyensúlyozott férfinak, aki magabiztos, rendíthetetlen.
De úgy érzem hogy valami nem stimmel, mert van egy állandó feszültség mindig bennem. Hogy lehetnék egyszerre szilárd belül és érzelmeit kimutató ember? 25/F
Swadishtana csakra blokkod van. Érdemes utánaolvasni a csakráknak melyik mit okoz. Amit leírtál tipikus swadhistana csakra blokk. kezdje el jógázni, csodákat fog tenni. Az ardha chandrasana és yoni asana (googlizd ki őket)
csodákat tehet. iratkozz be egy olyan jógaiskolába ahol tanítjáka csakrákat. (pl anahita joga studio bp) Meglátod elmúlnak a szorongós tüneteid.
Aham, köszi a választ. Utánaolvastam és valóban arról a csakráról lehet szó az én estemben. Viszont azon az oldalon olyasmiket írt hogy kígyókat ábrázoló tárgyakkal vegyem körül magam, meg narancssárga színű textiliát viseljek. Öszintén szólva én nem hiszek az ilyesmikben.
Viszont a jóga az már régóta ott van a fejemben, ki szeretném próbálni. Egyik volt osztálytársamon sokat változtatott mivel durva kisebbségi komplexusban szenvedett és sokszor pirult él és blokkolt le.
Érdemes elmenni iskolába, vagy itthon próbáljam ki?
Nekem is hasonló dolgaim vannak :S
Az örömet kimutatom, de már alsó tagozatban sem voltam képes emberek sírni, bármi is történt.
Még nem találtam megoldást, annyira már nem vagyok nyitott hogy jógázni kezdjek és hasonlók:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!