Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátnőm körzővel karcolja...

A barátnőm körzővel karcolja magát (sok problémája van), azt mondja, ha karcolja magát, akkor megnyukszik. Le akar szokni ( pár hete csinálja). Mit tanácsoltok, hogy szokhatna le erről?

Figyelt kérdés
Szegénynek tényleg sok a problémája...És ha elmondaná egy rokonának, az hogy reagálna?

2013. jan. 28. 18:54
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

A bulimiás is megbánja ha kiadja az ebédet vagy a vacsit. Attól még magától nehezen, vagy egyáltalán nem tud leszokni.

Ha úgy érzed, hogy megbízhat a rokonban, akkor mondja el. Azért javasoltam először, hogy ne, mert ma Magyarországon az emberek úgy viszonyulnak a mentális problémákkal küszködőkhöz, mintha leprások lennének... indokolatlanul.

2013. jan. 31. 20:56
 22/39 A kérdező kommentje:
Ja így már értem, köszönöm.
2013. jan. 31. 20:58
 23/39 A kérdező kommentje:
Sztem megbìzhat benne. És meg is bízik benne, hiszen sok gondját mesélte el neki és ő sosem szidta le vagy ilyesmi... Mindig próbált neki segíteni.
2013. jan. 31. 21:02
 24/39 anonim válasza:

"De ez a karcolás azért még nem olyan szörnyű, főleg,hogy megbánta nem? Ez még nem érvagdosás... "

Az önkárosítás az önkárosítás, teljesen mindegy, hogy karcolás, vágás, ütlegelés, vagy egyéb más dolog. A legtöbben megbánják, de mégsem bírják abbahagyni (tapasztalatból mondom...:S) "pár hete csinálja" kérlek szoktasd le róla, amíg még lehet! Drukkolok :)

2013. jan. 31. 21:40
 25/39 A kérdező kommentje:
Köszi. Próbálkozom, sokat beszélek vele... De úgy látszik, hogy komolyan le akar szokni. Azt mondta, hogy megkéri a rokonát, hogy figyeljen rá és ellenőrizze, így talán könnyebben leszokik. Szerintetek?
2013. jan. 31. 21:53
 26/39 A kérdező kommentje:
Kiderítettem, 2 hete csinálja és 7-szer karcolta magát, bár volt, amikor 2 csíkot húzott, de nem sokszor.
2013. jan. 31. 22:01
 27/39 anonim ***** válasza:

Attól, mert figyelnek rá, nem fog javulni. Most ha te megfázol és én figyelek arra, hogy ne tüsszögj, meggyógyulsz?

Inkább abban kéne segíteni, hogy kiderítsétek, mi okozza a problémát. Mi okozza, vagy váltja ki nála azt, hogy megvágja magát. Ha az megvan, akkor pedig azon kell segíteni, hogyan dolgozza fel a problémát. Nem azt kell figyelgetni, hogy van-e új vágás, vagy sem. Még tüneti kezelésnek is kevés... Főleg úgy, hogy van az önkárosításnak rengeteg más módja is, amit még te sem veszel észre.

2013. febr. 1. 02:32
 28/39 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon fontos az ok, azonban ugyanúgy fontos a kitartás, odafigyelés is.
2013. febr. 1. 05:13
 29/39 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Köszönöm a hasznos tanácsokat!
2013. febr. 1. 07:32
 30/39 anonim ***** válasza:

ha nincs baj a családjával (amit kétlek, csak neked nem jött le) akkor még súlyosabb dolgot takarhat egy ilyen dolog

van tapasztalatom, elég sok

2013. febr. 1. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!