Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet gyógyítani a...

Hogy lehet gyógyítani a depressziót?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm komoly depresszióban szenved, én egy vagyok azon ritka személyek közül, akikkel még (ha nem is olyan őszintén, de) beszél. Olyan optimista féle vagyok, s nagyon szeretnék segíteni rajta. Valahogy úgy, hogy ne vegye észre a szándékot. Esetleg tippek, tapasztalat alapján bevált módszerek? 15L
2013. jan. 17. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:

fizikai aktivitás esetleg. sport, tánc.

de lehet az is már segít neki, hogy elfogadod így. hogy azt érzi rajtad, hogy nincs baj vele.

2013. jan. 18. 01:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek. Az biztos segit, ha rajtad optimizmust lát és ezt valószinüleg már ő is észrevette, hisz úgy ahogy megnyilt neked.

A depresszió kezelése bonyolultabb mint ahogy sokan hiszik. Gondolom korodbeli ami megint másfajta megközelitést igényel mint pl egy felnőttkori eset. Elsőként megkéne kérdezned, miért érzi azt, hogy depressziós?!

Családi dolgok, barátokkal probléma, párkapcsolati esetleg magát nem tudja elfogadni. Vagy az iskolában van probléma.. Szóval van sokféle lehetőség, de ehhez ismerned kell azt ami zavarja. Én lehet megpróbálnám neki megmutatni, hogy amitől szomorú az nem is annyira szomorú dolog, max csak ő cimkézi fel igy.

A közös szórakozás is segithet, kirándulás együtt, vagy játék, állatkert.. stb. Persze nem pillanatok alatt lesz valaki jobban, de ha látja, hogy vannak jó dolgok is akkor sokat javulhat.

Esetleg ha leirnád, hogy mi lehet a baja, lehet több tanácsot is tudnánk adni neekd.

2013. jan. 18. 09:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Ő tulajdonképpen elzárkózik a világ elől, a számítógép az egyetlen dolog, ami leköti. Barátságtalan és kerüli az embereket, zenével és sporttal már próbálkozott, csak nem elég kitartó. Nagyon akaratos, nehéz meggyőzni, s a dolgokban nem mindig érzi, hol a határ. Van egy ismerősöm, aki már átesett ezen, s mondta, hogy idővel kigyógyult belőle, csak az én helyzetemben már elég sok idő eltelt, s csak rosszabbodik a helyzet. Úgy érzem, nem is próbál segíteni magán, majdnem minden jót visszautasít. Félek, nehogy valami nagy ostobaságot csináljon, ezért igyekszem, egyelőre eredménytelenül.
2013. jan. 18. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Javasolnék a számítógépére színes képernyővédőket és színes háttereket, például napraforgókat.
2013. jan. 18. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha van ami lekoti az nem annyira baj. Lehet az akar a szamitogep is.. Altalaban az ilyen potcselekvesek erzelmi dolgokkal fuggenek ossze. Esetleg arkapcsolati problemak? Vagy csaladi dolgok miatt bujik a gepek moge? Kicsit tobb info kene mert igy sajnos nem sok tanacsot lehet adni :(
2013. jan. 19. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!