Fogyatékosnak számítok? Hogy kezeljem ezt?
19 éves vagyok, 1 éve vettem észre, hogy beszédhibás vagyok, de nem mindig. Nem dadogok, nem selypítek, de mást mondok, mint amit szeretnék. Kb hetente 3-4-szer fordul elő. Neked helyett pl Nekem-t mondok, de van amikor egy mondatot mondok amit rosszul kezdek az elején (ezt észre is veszem), de mégis rosszul is fejezem be. Sajnos példa nem jut most eszembe, pedig pont ma fordult velem elő. Ha írok akkor pedig más betűt írok, mint amilyet akarok, ezt 4 éve vettem észre, nem olyan sokszor, de előfordul, vannak időszakok amikor gyakrabban, nem tudom, hogy minek a hatására, de nagyon zavar.
A másik problémám, hogy érettségi előtt állok, de sajnos nem jól "működik" az agyam. Nagyon nehezen tudok tanulni, ma fél 3-tól 6-ig tanultam egy egyszerű anyagból 3 oldalt, ezért ennyire nehezen nem sokszor megy, de 1 oldal nekem 30-40 perc, minden tantárgyból. Amikor nagy nehezen megtanulom akkor a fejemben van 3-4 napig, de utána egy mondatot nem tudok belőle felidézni, pedig figyeltem rá és odakoncentráltam, nem tvzek, nem gépezek tanulás közben.
Lehet ezen javítani? Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!