Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehetne ezt leghatékonyab...

Hella89 kérdése:

Hogy lehetne ezt leghatékonyabban kezelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy elég bizarr problémával küzdök mostanában. A történet lényege az, hogy úgy kb 2 hónapja egyszer rámtört egy olyan gondolat, majd azt követő borzasztó szorongó érzés, hogy amikor apám mellett ülök, zavaró szexuális jellegű gondolatok jutnak eszembe vele kapcsolatosan. Abszolút nem én irányítóm, mert mindig rendesen irtózom a gondolattól, hógy megtörténjen csak mostanában annyira kínzó lett, hogy az agyam már előre fél attól, hogy mit fog majd a közelében gondolni, így tehát be is vonzom a történést és ugyanúgy megismétlődik az egész, pszichiáternél már voltam, ő úgy mondta semmiféle szexuális aberrációm nincsen, mindez csak azért történik, mert régebben közöm volt egy alkalommal egy 35 éves emberhez (én 23 vagyok) és a tudatalattim állítólag a következő korosztálynak a szüleimét ítélné meg és ezért van ez. Na de én vagy belelovalltam magam az egészbe és önbizalomhiányom van elhinni, hogy tényleg nincs bajom vagy ez kényszergondolat, ami kezelésre szorul? Kérlek normális, értelmes válaszokat írjatok, elsősorban kíváncsiságból írtam ide, ha nem tudok a gonddal megbírkózni (és tényleg nem én fújtam fel a rettegést), újra felkeresem a doktor urat.

Előre is köszönöm a segító véleményeket!

2013. jan. 10. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az sokat segítene, ha nem rettegnél, félnél ezektől a gondolatoktól, mert akkor csak mégjobban fognak jönni. Ha jól értem, ezek a részedről csak fantáziák és semmi tettleges nincs benne.

Ne erősítsd magadban, hogy nem akarsz erre gondolni, hagyd a gondolatot, aztán azt fogod észrevenni, hogy már más jár a fejedben.

2013. jan. 10. 13:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Természetesen tettlegesség abszolút nincs, mivel a megtörténéstől félek, ahogy mondod, túlságosan rettegek, amikor előjön. nyílván már tudom kezelni, meg érzem, hogy mindez irracionális csak van, hogy olykor totálisan leblokkol és nem tudom a napi tevékenységeimet végezni. Folyamatosan próbálom lefoglalni magam tanulással, olvasással, vásárlással, edzéssel. De köszönöm a választ, azért ez megnyugtató :)
2013. jan. 11. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!