Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy hihetném el? Hogyan...

Beni0225 kérdése:

Hogy hihetném el? Hogyan tudnám feloldani?

Figyelt kérdés

Édesapám lelkész, amiből rengeteg problémám adódott a faluban. Általánosban kiközösítettek, nem engedtek ballagni, nem nagyon voltak barátaim. Középiskolába ugyanezzel a félelemmel mentem, hogy nem lesznek barátaim ,és rám szállnak. Persze látták rajtam, hogy félek, és ezt jól ki is használták. A suli abbamaradt.

Alapjába véve jóképű vagyok, és könnyen észrevesznek az utcán, de nem öltözködöm kihívóan, nem vagyok nagyképű.

5-6 éve szociális fóbiában szenvedek, egyszerűen nem tudok egyedül az utcára, emberek közé menni, mással is nagyon nehezemre esik. Éjszaka vagyok fent és a fóbia szinte minden tünetében szenvedek. (öklendezés, izzadás, elalvásnál jelentkező pánikszerű szívverés, halálfélelem)

Édesapám maximalista, soha nem lehetett neki megfelelni, ebből adódóan van egy adag megfelelési kényszerem is, mindenki felé.

Elsődleges problémám, ha az utcára megyek, hogy néznek. Ez önmagában nem is lenne gond, mert a lányok mosolyogva néznek rám. Viszont a fiúk nagy része önelégülten, lenézően, szúrós szemmel néz rám, és alig várják, hogy belém kössenek. Azt akarják érzékeltetni velem, hogy kevesebb vagyok náluk. 75 kilós, sportos alkat vagyok, a legtöbbjüket kajak széttudnám verni,(ha lenne merszem) leginkább attól félek, hogy nevetség tárgyává válok, megaláznak.

Már tudatosult bennem, hogy rivalizáló szemmel néznek rám, és irigyek, ezért néznek rám csúnyán.

Viszont egyszerűen nem tudom elhinni, mert egész életemben azt vágták a fejemhez, hogy egy sz@r vagyok.

Hogyan változtathatnám meg az éveken át tartó tévhitet, hogyan szabadulhatnék fel? Honnan szedjek erőt, hogy kimerjek menni az utcára?

Hálás köszönet a válaszokért.

22/F

2012. dec. 30. 05:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom amiatt is közösítenek ki mert fálsz közéjük menni így joggal feltételezik rólad, hogy sznob vagy. Sajnálom, de neked kell egy kicsit nyitottabbnak lenned és közeledni feléjük.
2012. dec. 30. 07:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem valami pszichotréningre kellenemenne menned.
2012. dec. 30. 08:10
 3/7 anonim ***** válasza:

nagy akaraterő kell. első körben beszélj az apáddal, és mondd meg neki egyenesen, hogy mit csinált. nyugodtan, ahogy jön. mondd neki, hogy majd meggyónod.

ettől biztos ki fog akadni

majd onnan építssd fel a magabiztoságod. így nem lesz nehéz.

2012. dec. 30. 11:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, válaszokat!
2013. jan. 2. 01:19
 5/7 anonim válasza:

Most már jobb lett valamivel?

(ha igen akkor csak így tovább, de ha akarz egy kicsit jobban érvényesülni saját magad szemében, akkor ajánlom a YouTube-ot...ez alatt azt értem, h készíts egy csatornát és videózd magaj, filmkritikát vagy gameplay-t csinálj,azt szeretik az emberek,de az a lényeg ,h merd vállalni az arcodat, v amit a LEGJOBBAN tudok ajánlani ONLINE játék (Counter Strike, WoW)személy szerint a wow-ot ajánlom abban is egy klánt csinálsz(rengeteg barátot bírsz szerezni,csak ott is muszáj beszélned(Team Speak-en)...Ha tudok még valamiben segíteni privátban írj rám!!!(Főleg a WoW os résznél, nekem nagyon bevált)

2013. jan. 13. 21:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm az érdeklődést, rendes tőled! :) Valamivel jobb, próbálok rendszert vinni a napjaimba. Járok rendszeresen pszihológushoz, és gyenge antidepresszánst szedek. (nem okoz függőséget) Sportolok, és keményen nekiálltam a zenének, ami az életem. Nagyon ritkán játszom neten (Unreal Tournament) A problémám a számítógépes játékokkal, hogy csak jobban leszűkíti az életterem. Valami olyan dolgot kéne belevinnem a hétköznapjaimba, amivel emberek közt vagyok, de kevés esélye van, hogy támadások érnek. Ezen gondolkozom egyelőre. Köszi hogy írtál!
2013. febr. 1. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Azé az a nem okoz függőséget rész kiakasztott, honnan tudod?:O Azt mondták? :D
2013. ápr. 4. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!