Vizsgaidőszakra a legjobb bogyó? Sürgős!
MemoPlus-t szedtem,de semmi változást nem vettem észre,sőt...csak idegesebb,feszültebb,robbanékonyabb voltam,arról nem is beszélve,hogy nem ment úgy bele a fejembe a tanulnivaló.
Valami nagyon hatásos módszert tudnál ajánlani?
Köszönöm előre is!
Zöld tea sokat tud segíteni. Nem a boltban kapható filteres darálékokból, hanem az igazi, hamisítatlan szálas teafűből készült mennyei ital. :)
Esetleg mate "tea" is jó megoldás, akár hosszabb távon is.
És nyugodt környezet, elegendő alvással párosítva.
Nem gyógyszer kell, hanem megfelelő és nyugodt pihenés! Ez már az 5. vizsgaidőszakom, volt időm kitapasztalni. A csodaszerekben hülyeség bízni, nem fogja helyetted megtanulni az anyagot, sőt... Ezek akkor hatnak, ha elhiszed hogy hatnak, ebben rejlik a titka! :) Ha minden reggel megiszol egy nagy bögre tejet, mert elhiszed, hogy ez használ, akkor használni is fog! :) Ha nem hiszed el, akkor nem.
Elmondom nekem mi vált be, hátha segít valamicskét. :) Reggel alszok ameddig bírok, kipihenem magamat. Aztán eszek valamit, kávé, el lézengek, majd nekiülök tanulni. Kb óránként, vagy két óránként felkelek, járok egyet, iszok egy teát, friss levegőre megyek, eszek valamit, vagy csak beszélgetek kicsit valakivel. Visszaülök, tanulok, ha úgy érzem megint nem tudok koncentrálni, megint járok egyet! :) Heti 2-3 alkalommal eljárok úszni, de olyankor úgy, hogy minden stresszt, dühöt, haragot és mérget kiúszok magamból, ami feszültség felgyülemlett bennem, az ott marad az uszodában. Tanulgatok hajnalig (úszó napokon úszás után már nem, pihi van), aztán alszok és ismét kialszom magam, majd kezdődik minden előről.
Ettől persze még herótom van a vizsgaidőszakoktól, de sokat segít a leküzdésében az, hogy igyekszem nem bogyókra bízni magam. :)
A 2. vagyok. Elmondom, mi a baj a bogyókkal. Te azt hiszed, most erre van szükséged, és keresel valami bogyót. Azt hiszed, a vizsgaidőszakot kell túlélni, aztán majd rendben leszel. A második vizsgaidőszakodnál már rutinosan nyúlsz a bogyókhoz, hiszen ezt láttad működni az elsőnél is, és nincs időd gondolkodni rajta, hogy is lehetne másképp csinálni. azt hiszed, csak azt a tíz vizsgaidőszakot kell túlélni. Aztán diploma után rájössz, hogy van még egy csomó hasonlóan terhelő időszak az életedben, amit nem láttál előre, de akkor már ott a bogyó, ami azelőtt is bevált, és máris rohansz lefelé a lejtőn, és bogyóval oldod meg az életed összes nehéz időszakát.
Higgyél nekem, én négy szakot végeztem el az egyetemen, hármat nappalin, egyet levelezőn, és sose bogyóztam vizsgaidőszakban, mégis elég jól sikerült. Tudom, miről beszélek.
Nagyon szépen köszönöm :)
Szerintem nekem is ez lenne a legmegfelelőbb,mert ismerem magam,sok pihenés,nyugodt alvás,normális étkezés és egyebek meghozná a hatását. Akkor nem kellene bogyókhoz folyamodnom..
De mivel kollégiumban lakom,ráadásul a szomszédok,és a szobatársak is eléggé bulisak,,nehéz megoldani a megfelelő és elegendő alvást.
megkérdezhetem milyen szak?
Csak mert én nyelveket tanulok.
Én is TKK-s vagyok!
Értem,mit próbáltál nekem az előbb magyarázni,és igazat is adok,de nekem itt kolin máshogy nem megy. Ezért is fogok köv. szemeszterben valami más megoldást keresni.
Otthon nincsennek ilyen problémáim,mert annyit,és úgy alszom ahogy akarok,és stb.
Itt nehezen viselem az állandó bulit,azt hogy sose lehet rendesen aludni,4 óránál többet,és ezt a szervezetem nagyon megérzi. Arról nem is beszélve,hogy egyáltalán enm lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!