Régebb tanulás közben, főleg matematikai feladatoknál, folyton az eszembe ötlöttek a napi sérelmeim az osztálytársak által. Miért van ez?
Középiskolában eléggé megviselt, hogy nem tudtam beilleszkedni és az osztálytársaim sem fogadtak el engem. Borzalmas volt a légkör. Nagyon rosszul éreztem magam köztük. Sokszor volt, hogy miután hazajöttem, akkor sem lett jobb, akkor is folyton rájuk gondoltam. Tanulás közben, leginkább matek tanulásnál, folyton beömlöttek ezek a gondolatok és érzések és rosszul éreztem magam. Mitől van ez?
Ma már jobb a helyzetem az egyetemen, nincsenek emberek akik bántsanak. Viszont most is sokszor van ez, hogy tanulás közben rámzúdulnak ilyen érzelmi töltetű események vagy gondolatok és megnehezítik a tanulást.
Van rá valami megoldás? Szükséges szakemberhez fordulnom?
Szerintem Te sem vagy oda a matekért!
Lehet hogy unod és inkább -akaratlanul is- másra gondolsz, és mivel ez volt az ami igazán bántotta a lelked (az osztálytársaid féreg viselkedése) ez jutott eszedbe és észrevétlenül ez lett a domináns gondolat. Tipikusan az amikor egy órája ülsz a könyv fölött és ráébredsz, hogy a 2.sornál nem jutottál tovább.
Szerintem, ha megbeszéled valakivel segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!