Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Régebb tanulás közben, főleg...

Régebb tanulás közben, főleg matematikai feladatoknál, folyton az eszembe ötlöttek a napi sérelmeim az osztálytársak által. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Középiskolában eléggé megviselt, hogy nem tudtam beilleszkedni és az osztálytársaim sem fogadtak el engem. Borzalmas volt a légkör. Nagyon rosszul éreztem magam köztük. Sokszor volt, hogy miután hazajöttem, akkor sem lett jobb, akkor is folyton rájuk gondoltam. Tanulás közben, leginkább matek tanulásnál, folyton beömlöttek ezek a gondolatok és érzések és rosszul éreztem magam. Mitől van ez?

Ma már jobb a helyzetem az egyetemen, nincsenek emberek akik bántsanak. Viszont most is sokszor van ez, hogy tanulás közben rámzúdulnak ilyen érzelmi töltetű események vagy gondolatok és megnehezítik a tanulást.

Van rá valami megoldás? Szükséges szakemberhez fordulnom?

2012. dec. 8. 20:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem Te sem vagy oda a matekért!

Lehet hogy unod és inkább -akaratlanul is- másra gondolsz, és mivel ez volt az ami igazán bántotta a lelked (az osztálytársaid féreg viselkedése) ez jutott eszedbe és észrevétlenül ez lett a domináns gondolat. Tipikusan az amikor egy órája ülsz a könyv fölött és ráébredsz, hogy a 2.sornál nem jutottál tovább.

Szerintem, ha megbeszéled valakivel segíthet.

2012. dec. 8. 21:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Mindenkinek vannak napi problémái. A legtöbben ezeket úgy oldjuk fel, hogy megbeszéljük egymással. Barát, barátnő, férj, feleség, osztálytárs. És akkor láthatod, hogy nem vagy egyedül. Ezért kell kommunikálni. Az ember társaslény. Ha ez nem segít fordulhatsz orvoshoz. Csakhogy amit leírsz az még nem igazán orvosi tünet. Talán kevéssé szocializálsz. Legalábbis a leveledben ilyesmit említesz..
2012. dec. 9. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!