Vajon lehetek még teljes ember valaha? (többi lent. )
átérzem a helyzeted mert bár én nem bulimiás vagyok, de a szorongás évek óta fennáll. Mellettem sem volt ott senki aki segített volna, de nem is tudtak róla mi van velem.
Sajnos úgy érzem kezdek depresszióba is esni a szorongás mellé.
Hát mást nem tehetünk, mint bízunk abban, hogy egyszer normális teljes életet élhetünk.
Pszichológust is keress fel, ne csak pszchiátert. Csak annyi, hogy sajnos sok időbe és türelembe fog tellni.
tudom miről beszélsz teljesen átérzem a helyzeted. Ha járni fogsz, akkor kicsit jobb lesz.
Valóban annyira könnyűnek tűnik a szorongás leküzdése, közben meg hatalmas energiákat nyel el.
Amúgy én is főiskolás vagyok, és emellett szedek gyógyszert és nem árt.
Te tudod h akarsz-e szedni vagy sem, de én sok sikert kívánok neked a leküzdésben, mert nagyon nagy küzdés!
Mindenképpen javaslom a gyógyszerek használatát is, mivel azok jelentősen könnyítenek a jelenlegi krízishelyzeten. Úgy, hogy az idegesítő tünetek nem gyötörnek akkora mértékben, talán könnyebb megtenni azokat a lépéseket, amelyek a biztos gyógyuláshoz vezetnek.
Természetesen manapság a gyógyszeripar, illetve az orvoslás már jár olyan szinten, hogy olyan gyógyszerek tömkelege áll rendelkezésre, amik nem okoznak függőséget, illetve csak kis mértékben van mellékhatásuk.
Azt kell csak megjegyezni, hogy minden rajtad áll. A pszichológus nem fogja megmondani neked, hogy mit csinálj, mert azzal egy krónikus függés alakulhat ki. A pszichológus csak segít feldolgozni a problémákat, illetve segít elindítani a helyes irányba. Rajtad múlik az, hogy szeretnél-e meggyógyulni. Ha igen és teszel valamit az ügy érdekében, akkor sikerülni fog. Ráadásul ez a vidám része a dolognak, hogy csak elindulni nehéz, utána minden megy magától.
A másik fontos dolog, hogy ha már kezded magad jobban érezni, akkor sem szabad abbahagyni a terápiát, hanem folytatni kell, amíg a szakember úgy nem látja. Ha betartod azokat, amiket javasol, akkor minden bizonnyal meg fogsz gyógyulni.
Valóban, ahogy fentebb is mondták, illetve ahogy nekem is mondta az orvos: az első és legfontosabb lépés az, amit már te is megtettél. Felismerted, hogy problémád van amit egyedül nem tudsz megoldani. Olyan viszont nincs hogy túl késő. Olyan sincs, hogy soha. Olyan van, hogy az lesz, amit te szeretnél. Hajrá! Sikerülni fog. Bízom benned :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!