Vizuális memória előhívása, hogyan stimulálható, ha nagyon befásult? Szükségem lenne rá
Talán ez adhat egy kis támpontot [link]
Szerintem ha jelentkezel a suliba ahova szeretnél, ott úgy ki fogják fejlesztetni a képességedet. Bár nem tudom ezt mennyire kérhetik alapkövetelménynek.
Mindkét válaszolónak küldtem egy privit képekkel (csak másnak ne küldjétek, ne terjesszétek) majd nézzétek meg érdekelne a véleményetek. Itt láthatjátok hogyan tudok rajzolni ha egyfolytában nézem a kész képet (vagyis egyáltalán nem fejből, hanem koppintom) :)
Köszönöm a linket :) Megnéztem a listát, viszont rám inkább a jobb fél jellemző, de a képzelő erővel vizuálisan van gond. Bal agyféltekemnél szerintem csak a nyelvvel vok tisztában, azt nagyon fiatalon 1 évesen fújtam már és gyors tempóval egy csomó verset meg énekeltem is (magyarul), a többi viszont nagyon gyenge, főleg a matek juj...Szóval akárhogy nézem a jobb féltekem a dominánsabb, de a vizuális elképzelés viszont gyenge.
Annyit még hozzáfűznék, hogy már egész kicsi koromban nekem simán ment a mozgókép készítése, éreztem a technikát. Emlékszem a magyaroknál milyen reklám ment a Cheetos-tól, hogy pörgetős matricát kaphatsz vele, ahol a tigris magasból leugrik egy nagy chips tengerbe, és egyszeri ránézésre rájöttem a mozgókép készítésének technikájára mikor ezt megláttam TV-ben. De nálam ez csak amolyan sablonos kis pálcikaemberekkel, kerek labdával, egyenes fűvel, bokorral kis fával működött, de sosem vétettem el benne olyan hibát, hogy nem jól illeszkedik két képkocka, a mozzanatokat nagyon is vágom, magát a szép fejből való rajzolást nem.
Legelőször mikor kattintotam rá 2x-3x balra forgással indult a kép. Viszont erőszakkal kb 5 másodperc alatt simán megtudtam fordítani, aztán egyből oda-vissza váltogatni. Aztán leixeltem, és újra megnyitottam, balról jobbra forgott, tehát ekkor már mintha fordítva működött volna minden :) Szóval nekem csöppet sem esett nehezemre váltogatni a kettő között, vagyis áterőszakolni a látásmódot. Nem tudom ez most pontosan mit is jelent. Most akkor képes vagyok manipulálni magamban valamit?
Nagyon vicces vagy, olyan mintha azt mondanád, magadat manipulálnád :D lényegében igen, elmagyarázom miért.
Ennek az a lényege, hogy mikor ránézel a képre, attól függően melyik irányba mozdul a látott kép, az az agyféltekédet használod leginkább. Ha az óramutató járásával megegyezően forog a kép, akkor a jobb agyfél tekédet használod. Ha azzal ellentétesen mozog, akkor a balt. Nekem is a jobb a dominánsabb. Kis koncentráció segítségével megtudom változtatni.
A jobb agyfél tele felelős a képzelő erő, fantázia, képek használatáért, és a képzelőerő fejlesztésért. Ezek a képességek tanulhatóak és tökéletesíthetőek. Persze születünk egy alapképességgel, és milyen szerencsések azok, akiknek alapból működik és mindent profi módon tudnak csinálni. Azért hozzá teszem, ők is sokat tanulnak, mire eljutnak művészi szintre és kifejleszteni a készségüket. Tulajdonképpen az egész a memóriával áll kapcsolatban, ezt a cikket tudom ajánlani: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!