Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Mi bajom lehet?

Mit tegyek? Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Ok nélkül van bűntudatom.Legtöbbször ok nélkül vagdosom magam.A hangulatom,egyszer nagyon jó kedvem van és mindent lesz*rok.Utána meg állandóan sírnék és vagdosom magam.Elég agresszív vagyok és ingerlékeny.Egyre nehezebben hozok meg döntéseket.Rengetegszer próbáltam öngyilkos lenni,és a gondolataim nagy része is csak az öngyilkosságról szól.Nem tudok aludni és másnap nem érzem azt,hogy kimerült lennék.Nem tudok a vagdosásról leszokni,úgy érzem muszáj..Így 'büntetem' magam.És így legalább nem bántok meg senkit.Mit tegyek ? Mi lehet a bajom ? 14/L

2012. nov. 16. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Szegény :'(.Te depis vagy,menj el pszichológushoz és kérj segítséget!!De Ne Legyél Öngyilkos!!kérlek,nem éri meg!
2012. nov. 16. 18:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon is megérné.Legalább senkit nem bántanék folyton meg.
2012. nov. 16. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Sajnos ebben a korban a hormonok tombolnak az emberben. Többen átesnek ezen, mint gondolnád. Bár a vagdosást túlzásnak érzem, de szerintem nem tudod levezetni a felgyülemlett feszültséget.

Próbáld meg, hogy amikor jön a depi, tudatosítsd magadban, hogy ez csak a hormonok miatt van, 1-2 év és elmúlik. És tényleg, mert tapasztaltam :) Ha tudatosan figyelsz, akkor elég rövid idő alatt megtanulhatod kordában tartani az ilyen kitöréseket. Nekem az is segített, hogy apám ténylegesen idegbajos, gyógyszeres kezelést is kap rá, és minden erőmmel azon dolgoztam, hogy ne hasonlítsak rá. Szóval egy rossz példa csodákra képes.

Ma már csak menszesz előtt érzek ilyen feszültséget (szintén a hormonok), és olyankor nevetséges dolgokon is felhúzom magam. Persze rögtön rájövök, hogy én vagyok a hülye, és egyből elengedem a problémát, és arra gondolok, hogy ez nem én vagyok, pár nap múlva már nem fog érdekelni az egész.

Próbáld meg, hátha.

27/N

2012. nov. 16. 18:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Már lassan 2éve ilyen vagyok...Nem fog ez elmúlni soha.Soha nem leszek 'normális' ember.Ráadásul ahogy kinézek..Na mindegy ez már nem ide tartozik.Köszönöm a válaszod.
2012. nov. 16. 18:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Nézd, bárhogy is nézel ki, csak rajtad múlik, hogy hajlandó vagy-e tenni a változásért.

Nézd meg ezeket a képeket:

[link]

Csak meg kell tanulnod, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy jól nézz ki.

Elég az önsajnálatból! Ha változni akarsz, változtass! Senki nem fogja helyetted megtenni. Ez a te életed, a te feladatod.

2012. nov. 16. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Velem kb 11 és 14 éves korom között volt hasonló bűntudat érzés, de nem vagdostam magam, csak mindig megpróbáltam ráfogni valamire. Utána elmúlt magától. Egyik nyáron már nem jött elő.

A pszichológus nem rossz ötlet. Én anno ha elfoglalt voltam, az segített. Keress magadnak vmi hobbit, járj el otthonról vhova, sokat tud segíteni.

2012. nov. 16. 19:34
 7/7 RhisiartK ***** válasza:
Szia! Nekem is volt egy barátom, aki vagdosta magát, mert valamit nem jól csinált előtte. Bűntudatból. Erre a legjobb a megelőzés. Ha sikerül rájönni miért van bűntudatod, akkor próbáld helyrehozni a dolgot és később pedig megelőzni, így nem fog előjönni az érzés. Legalábbis okkal nem. Az öngyilkosságról pedig feledkezz el. Lehet közhelyes, de egy filmben levő idézeten érdemes elgondolkodni: "A lényeg az, hogy nem csak a családjára van hatással, hanem a barátaira, mindazokra akiket hátrahagy, azokra is, akikkel még nem találkozott." A feszültséget, idegességet pedig próbáld úgy levezetni, hogy ne bánts meg senkit, pl. sportolj, és így ismét csökken a lehetőség, amiért bűntudatod lehetne. Ezenkívül bízz magadban, és ne becsüld le magad. És érdemes szakemberhez fordulni, ha egymagad már nem tudsz tenni semmit. De előtte érdemes megpróbálni az előttem szólok tanácsait követni.
2012. nov. 16. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!