Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Frontin és antidepresszánsok...

Frontin és antidepresszánsok mellékhatásai?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm Frontint szed (3x0,5 mg) és antidepresszánst (hangulatjavító). Este pedig egy altatót is bevesz. Nagyon megváltozott azóta, mintha nem ugyanaz az ember lenne: érdektelen, egyhangú, kedvetlen, lehangolt, szótlan. Ez mind ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásától van? Aggódom, aki tud, legyen szíves válaszolni, nagyon megköszönném!!
2012. nov. 12. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom az ismerősöd pánikbeteg illetve depressziós. Sajnos ezek a gyógyszerek produkálhatnak ilyen tüneteket! Sőt egyre csak rosszabb lesz. Én is szedtek de pár hétnél nem bírtam tovább. Javasold neki hogy tegye le a gyógyszert és inkább pszichologushoz járjon. Az ilyen betegségeket csak saját maga tudja leküzdeni. Igaz még én sem gyógyultam meg, de fokozatosan egyre jobban vagyok és nem ilyen "tudatmódosító" szerek uralják az életem!!
2012. nov. 12. 15:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, neki sajnos MUSZÁJ szednie, nem részletezem, miért.

Azért várom a további válaszokat is.

2012. nov. 12. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, attól lehet. Velem paroxatot akartak etetni, de mikor megláttam a betegtájékoztatót, inkább nem vettem be. Ezeket a gyógyszereket eredetileg olyanoknak írták föl, akiknek az agyukkal van baj, nem pedig lelki eredetű a problémájuk. Manapság orrba szájba felírják mindenkinek, de ettől nem fog elmúlni a probléma soha.

Paroxat lehetséges mellékhatásai:

öngyilkossági gondolatok és depresszió vagy szorongási betegség súlyosbodása

szédülés, bizonytalanság vagy egyensúlyzavar érzése

alvászavarok

fejfájás

émelygés

izzadás

nyugtalanság, izgatottság

hasmenés, székrekedés (a kettő egyszerre?)

lelki érzékenység, ingerlékenység

látászavar

szívdobogásérzés

bizsergés érzet, égő érzet, valamint áramütésszerű érzés (a fejben is), továbbá zsongás, sziszegés, sípolás, csengés vagy egyéb állandó zaj a fülben

szokatlan zúzódások vagy vérzések

vérhányás, véres széklet

vizeletürítési problémák

görcsroham

izomfájdalom, izommerevség, rendezetlen izommozgás

vörös vagy göbös bőrkiütés

a szemhéjak, az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata

viszketés

légzési nehézségek

hallucinációk

vér koleszterinszintjének emelkedése

szexuális vágy vagy funkció változása

étvágytalanság

abnormális álmok

ásítgatás, szájszárazság

testtömeg gyarapodás

szokásosnál gyorsabb szívverés

májat érintő hatások, amelyek következtében a májfunkciós értékek megváltoznak

pánikrohamok

hiperaktív viselkedés vagy gondolatok

elszemélytelenedés érzése

szorongásérzet

ellenállhatatlan hirtelen lábmozgás

ízületi-vagy izomfájdalom

májproblémák, melyek a bőr, illetve szemfehérje sárgaságával járnak

folyadék illetve vízvisszatartás okozta lábduzzanat

napfény-érzékenység

alacsony vérlemezkeszám

2012. nov. 12. 15:40
 4/4 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező!

Amit észlelsz a rokonodon, az a betegség és a gyógyszer együttes hatása. Hidd el, a gyógyszer nélkül még sokkal rosszabb lenne. Biztatni kell a beteget támogatni, hogy meggyógyuljon, és akkor a régi lesz. A gyógyszer mellékhatásokkal meg nem nagyon kell törődni. Főleg nem úgy, ahogy az a marha bemásolta az övét. A gyógyszergyártók azért írnak minden mellékhatást a tájékoztatóra, hogy ne lehessen őket perelni. Kb a tizede sem igaz. És az, hogy valaki nem akarja szedni a gyógyszereit, az épp a betegség jellegzetes tünete, viszont magányügy. Senkinek nincs joga másokat lebeszélni a gyógyulás lehetőségéről.

2012. nov. 12. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!