Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetséges az, ha...

Hogyan lehetséges az, ha meglátunk pl egy az interneten terjedő ijesztgetős "reklámot" (egy fej villog és hangosan őrjöng) akkor hirtelen teljesen más állapotba kerülünk?

Figyelt kérdés

pont az imént mentem rá, és egy fél percig csak néztem ki a fejemből

csak azon gondolkodom, hogy ha egy ilyen 2-mp ilyen rossz hatással, akkor nincs e valami ami nem rossz hanem egy rendkívül jó, kellemes állapotba hoz 1-2 mp-alatt

vagy inkább azt lehet mondani hogy az agyunk az érzékenyebb a negatív dolgokra mint a pozitívra?

2012. nov. 11. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha megijedsz felmegy az adrenalin szinted, összerándulnak az izmaid, felszalad a vérnyomásod, zakatol a szíved, a szervezeted felkészül a "túlélésre".

Eltart egy darabig, amíg újra nyugalmi állapotba kerülsz.

A jó dolgok nincsenek ekkora hatással ez emberre, mert értelemszerűen a védekező ösztönök erősebbek :)

2012. nov. 11. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyébként - bár nem másodpercek kellenek hozzá -, a jóga hasonlóan erős hatással van az emberre, persze pozitív értelemben :)

Én már akkor teljes extázisba kerültem utána, mikor még ki sem bírtam tartani rendesen a pózokat :)

2012. nov. 11. 22:46
 3/6 A kérdező kommentje:

aha, meditálás, ilyeneket szoktam, de ott is kell 10 perc mire jól érzem magam

köszönöm a választ

2012. nov. 11. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Jajj ezt ne is mond. Én kb 15 évesen láttam. Ledobtam a laptopot az ölemből és elkezdtem sírni annyira felugrott a pulzusom is. xD Utána én is jó pár percig nem tértem magamhoz, hogy mi volt ez.

Egyébként ugyanilyen állapotba hoz engem pl. a hullámvasút csak persze az pozitívan. Ugyanúgy felszökik az adrenalin és utána jó ideig csak vigyorgok és nagyon jó kedvem van.

2012. nov. 11. 22:56
 5/6 anonim ***** válasza:

"A jó dolgok nincsenek ekkora hatással ez emberre, mert értelemszerűen a védekező ösztönök erősebbek"

és mi van a szexel? :)

2012. nov. 14. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:

ez kicsit komolyabb dolog, mint egy sima megijedés.

GYakori keresőbe írd be ezt: készen állsz elolvasni

Minden kérdésedre választ kapsz.

2013. aug. 3. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!