A kórházban a nagypapámnak 2 mg Rivotrilt adtak utána egész nap, nem lehetett vele kommunikálni, nem volt képes beszélni, nem tudta kinyitni a szemét, túladagolták a Rivotrilt nála?
Hosszas ébresztgetésre próbált volna beszélni,de képtelen volt rá,nagyon mélyen aludt.
Nagyon megijedtünk ,hogy mi történt vele,hiszen előtte való nap még voltunk látogatóba és beszélgettünk jól volt.
A szobatárs elmondása szerint mielőtt megkapta a Rivotrilt még beszélgettek,azért adták neki ,hogy feküdjön nyugodtan ne mászkáljon .
Reggel nyugtatózták be,délután 3-ra mnetünk látogatóba reggel óta a pisis alsónadrágjában feküdhetett,merta nnyira bealudt,hogy egyáltalán nem tudott magáról,nemhogy ki tudjon menni pisilni.
Mélyvénás trombózis miatt került be egy hete ,a mozgás nem volt neki tíltva,mozoghatott .
A Rivotril túladagolás előtti napokban is kaphatott valamilyen nyugtatót,mert nem olyan volt mint itthon,kicsit zavart volt,holot mielőtt kórházba ment frissebb volt szellemileg mint én 37 évesen.
Beszélj az orvosával ,hogy ne adjanak neki nyugtatót.
Ráadásul ennyit ,hogy kiüti teljesen.
Kedves kérdező!
Ne te, vagy a betegtársak akarjátok megítélni, mi kell egy betegnek. Gondolom, nem véletlen, hogy a betegnek nyugodtan kell pihennie, gyógyulnia. Attól semmi baja sem lehet, csak gyógyul, amíg alszik. A mélyvénás trombózissal meg nem lehet a kórházban ugratyulni. Vannak betegek, akiket direkte kómába tartanak, mert úgy gyorsabb a gyógyulás, és elviselhetőbb a fájdalom. De te menj oda az orvoshoz, hogy neked feltétlenül rázzák fel a papát, mert tegnap még fennt volt. Egyébként 2 mg rivotril nem túladagolás.
Attól semmi baja sem lehet, csak gyógyul, amíg alszik.
Reggel óta a pisis alsónadrágjában feküdhetett...
Mennyiben szolgálja az a gyógyulását, hogy annyira telenyugtatózzák, hogy még vécére sem tud kimenni egy olyan beteg, akinek amúgy nincs megtiltva a mozgás? Ráadásul a mozgáshiány csak növeli a trombózisveszélyt!
Sokszor nem azért nyugtatózzák tele a betegeket, hogy gyorsabban gyógyuljanak, hanem azért, hogy ne kelljen velük foglalkozni.
Biztos, hogy csak rivotrilt kapott?
Én a pánikrohamaimra szedek néha, van, hogy 2 mg-ot is, de soha nem ütött ki, de még csak kábult sem lettem tőle.
Van, hogy epilepsziás betegeknek napi 8 mg-ot is kell szedniük, hogy szinten tartsák a betegségüket, gondolom ők sem alszanak egész nap.
Persze az egészséges szervezetre lehet hogy másképpen hat, nem tudom.
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!