Hogyan lehet védekezni stressz okozta alvászavar ellen?
Figyelt kérdés
Az utóbbi 1-2 évben visszatérő problémám, hogy ha jön egy kicsit húzósabb időszak (most pl.: a héten kezdtem új munkahelyen és ezért, de már korábban is volt új munka miatt, illetve egyetemi ZH időszak miatt, sőt sokszor nem is történik semmi extra csak az agyamban kicsit túlkomplikálom a dolgokat és bemesélem magamnak, hogy nekem mennyi dolgom van) olyankor 1-2 hétig a hajnali órákban rendszeresen felébredek arra, hogy egyszerűen kavarognak a gondolatok a fejemben, többnyire azzal kapcsolatban amit előtte nap csináltam (most például programozóként dolgozok, tegnap egész nap egy programot írtam, utána este hiába csináltam más programot, arra ébredtem hajnalban, hogy fejben a programomat írom, olyan fura mert kicsit olyan mintha álmodnám, de tulajdonképpen nem álom, mert tényleg gondolkodom közben a lehetséges megoldásokon). A legrosszabb, hogy ilyenkor nem is tudok azonnal (sőt van amikor egyáltalán nem) visszaaludni, mert egyszerűen felébredek és még mindig az adott problémán gondolkodok és egyszerűen nem tudom abbahagyni, képtelen vagyok másra gondolni. Van erre valami hatékony megoldás?2012. okt. 27. 07:22
1/3 anonim válasza:
Én citromfű teát szoktam inni, nagyon jó nyugtató. Gyógynövényboltokban tudsz venni.
2/3 anonim válasza:
Vaóban segíthet egy kellemes gyógytea, de az alapvető problémát nem oldja meg. Teljesen normális, hogy a megnövekedett feladatok/stresszhelyzetek miatt az agy nem tud teljesen ellazulni éjszaka sem. Ha hajnali 3-4-ig tudsz aludni, örülj neki!Ha felébredsz, ne azon bosszankodj, hogy már megint... Öltözz fel, fuss pár kilométert, következő nap újra...aztán megint. Az egészséges mozgás kellőképpen elfáraszt.
3/3 anonim válasza:
Ezt próbáld meg:
http://www.youtube.com/watch?v=cAhNSHNyGd4&list=PL7EC734CC4B..
Az álmatlanságról:
http://www.youtube.com/watch?v=5WFXeCXrab4&list=PL7EC734CC4B..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!