Akkor a pánikbetegséget most a szerotonin szint okozza vagy saját magunk?
De, én itt vagyok, csak most jutottam a kérdésedig. Nagyon átlagosan az alábbi zajlik. Valamilyen külső vagy belső hatásra felborul a lelki egyensúlyunk ( ezt okozhatja tartós stressz, baleset, rokon halála, sikertelenség, stb. Ezen kezdesz agyalni, és mivel nem tudod megoldani a problémádat, az agyad folyton ezen jár. Lehet, szerotonin kellene neki több, mert az segítene elvinni a rossz gondolatokat. De annak a termelődése fokozatosan lecsökkent a stressz ( vagy valami más) következtében. Nos ez így már kémiai elváltozás az agyban. Nos a gyógyszer segít visszaállítani az agy kémiáját, hogy az meggyógyíthassa magát. Valahogy így magyarázta anno a pszichiáterem. De a gyógyszer csak egytlen dolog, ami a gyógyuláshoz kell. A másik a terápia, amit magadnak kell megtenned, hogy megváltoztasd azokat a körülményeket, amik miatt kútba estél. Ha ugyanúgy a kút peremén balanszírozol, akkor ugyanúgy visszaeshetsz.
Szóval nagy vonalakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!