Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzek folyton így? Mi...

Miért érzek folyton így? Mi az esélye, hogy rendbe fogok jönni?

Figyelt kérdés
Tegnap annyira szomorú voltam, hogy csak szaladni akartam, szaladni a világból ki, ameddig a lábam bírja, mindegy merre, csak messze el, ma már csak levert vagyok, de tegnap előtt pedig meghódítottam volna az egész világot, igazán bármire képes lettem volna és mindennek örültem. És ez csak az elmúlt három nap. Ez megy 6 éve. Sokszor reggelente csak fekszem és gondolkozom, hogy miért lenne érdemes fölkelni, és egyáltalán, miért vagyok itt.. aztán van hogy csak úgy dalolászva, mint egy Disney figura, a nyakamba veszem a várost. Fárasztó és sok és nem tudom irányítani. Nem tudok mit kezdeni a hirtelen jött eufóriával, sem a végtelen fájdalommal. Van erre gyógyszer, vagy valami megoldás? köszönöm, hogy elolvastátok és az értelmes válaszokat is.

2012. okt. 24. 19:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy jól kezelik gyógyszerrel. Ha már 6 éve tart, nem látok esélyt rá hogy magától elmúlna. Igen is vannak jó gyógyszerek amik kordában tartják a azokat a hangulat ingadozásért felelős hormonokat. Ha anyukád megértő vagy egy jó barátnőd, neki szólj először. Mutasd meg ezt az írást, a kérdésedet és érteni fogják. Vagy írd le egy levélben ha nagyon nehéz beszélni róla. Nekem is van hasonló gondom kb. 20 éve, de én kordában tartom.....remélem sikerülni fog hosszú távon, de egyszer már szedtem rá gyógyszert és sokkal jobb lett. Sok szerencsét!
2012. okt. 28. 12:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2012. okt. 28. 12:47
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A háziorvososodat kell felkeresned. Elmondod a panaszodat, és ő megítéli, hogy próbálkozik egy kis ideig helyi kezeléssel, vagy elküld a pszichiátriára. Ne ijedjél meg. A pszichiáter csak beszélgetni fog veled, kérdezgetni. És megállapítja, mi a baj. És kezeli. De döntened neked kell. Meg akarsz e gyógyulni, vagy így maradsz? Így fogod felnevelni a gyerekeidet, ilyen labilis állapotban, vagy megadod nekik a nyugodt, magabiztos anya lehetőségét.

2012. okt. 29. 19:38
 14/17 A kérdező kommentje:

de éppen ez az, hogy sokszor tök jól érzem magam, olyankor csak úgy érzem, ezt az egészet csak beképzelem.. de most meg pont az van, hogy két hete pizsiben vagyok, nem megyek ki az utcára, csak ha már nagyon muszáj.. a legjobb az, amikor egyedül lehetek és alszom, ha éppen tudok.

anyaság... az ilyenről meg sosem álmodtam, azt megélni. képtelen lennék rá.

2012. okt. 29. 21:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A Földön már több milliárd nő megélte ezt az érzést. Neked miért ne sikerülne? Csak mert nem mész orvoshoz?

2012. okt. 30. 10:47
 16/17 A kérdező kommentje:

elmegyek orvoshoz, ez biztos, amint lesz munkám és TB-m is.

nem attól félek, hogy nem sikerülne.. nem félek semmitől.

de úgy érzem, hogy az anyaság nem nekem való..

2012. okt. 30. 22:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez bipoláris depresszió... Én 13 évesen estem bele, pedig se nem voltam depressziós, se rossz családi körülmények sem vettek körül, csak úgy jöttek ki a dolgok, h szorongásból fajult el eddig.

Nagyon szépen kérlek, menj el orvoshoz!! Én sajnos nem mentem, de pszichoterápia kellett, hogy rendbe jöjjek valamennyire. Sikerült, habár a szorongással is küzdök még, de ez az én életem, enyém az irányítás, én nyerek:)

2012. nov. 1. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!