Ha valamire elköltöttetek X összegű pénzt utána nincs bennetek az, hogy másra is elkölthetted volna? Hogyan lehet ezt legyőzni?
> Ha valamire elköltöttetek X összegű pénzt utána nincs
> bennetek az, hogy másra is elkölthetted volna?
Nincs.
> Hogyan lehet ezt legyőzni?
Ésszerűen kell vásárolni.
Mondjuk van 100ezer forintod. Ennyi pénzből tudsz venni egy érintőképernyős okostelefont, vagy egy táblaszámítógépet, vagy egy asztali számítógépet. A kérdés az, hogy melyikre van nagyobb szükséged? Melyiket mire tudnád használni, mennyire fontosak neked az egyes eszközök által kínált lehetőségek, melyik eszköznek mik az előnyei-hátrányai, stb. A végére kialakul egy sorrend.
Ha nekem például az jön ki, hogy egy asztali számítógépre van a legnagyobb szükségem/igényem, akkor azt veszem meg, és a továbbiakban nem gondolkodom azon, hogy mi mást vehettem volna 100ezer forintból, mert logikus döntést hoztam: azt vettem meg, amire a leginkább szükségem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!