Megtanulom, elmondom magamnak, de utána elfelejtem. Hogyan jegyezzem meg?
Régóta van már problémám a tanulással. Ami foglalkoztat, (például állatok témakörben természet órán) az akkor is megy, ha itthon el sem olvasom, de órán elmondtuk. Ami meg nem foglalkoztat (például történelem órán a XVII. Lajos király és a többi), azt egyszerűen nem tudom megjegyezni.
Nemrég történt eset, hogy 3-as év végi jegyemet szerettem volna kijavítani feleléssel történelemből, és egész délután, este, még reggel is átnéztem, de szünetekben is olvastam, el is mondtam, de amikor arra került a sor, hogy a tanár előtt is elmondjam, ennek töredékét tudtam csak. Amikor meg leültem, és beleolvastam a könyvbe, akkor eszembe jutott, hogy "jaaj, ezt meg kihagytam, pedig el akartam mondani" :(
Nem tudom miért van ez, de szeretnék rajta változtatni. Hogyan oldjam meg?
Köszönöm előre is.
1. Ne magadnak mondd el, hanem másnak is. Ne csak egyszer, hanem többször, pl. megtanulod du. 4-kor, elmondod anyukádnak 5-kor és 8-kor.
2. Írj vázlatot, segít átlátni az összefüggéseket, könnyebben megjegyzed + ameddig leírod, addig rögzül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!