Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Adhato-e egy, egyetlen egy...

Adhato-e egy, egyetlen egy masodik esely annak a ferfinak, aki megutott, de nagyon nagyon szeretne jova tenni, amit tett? Orvoshoz akar menni es kezeltetni a duhrohamait.

Figyelt kérdés
31 eves no vagyok. A baratommal mult szombaton egy eskuvon voltunk ahol o tobbet ivott a kelletenel, ettol eltekintve jol ereztuk magunkat. Hajnali egy ora korul eljottunk taxival. Amikor hazaerkeztunk a lakasba, mint derul egbol a villam, elszabadult a pokol. Orditozni kezdett, iszonyatos duhrohama volt. Akarhogy kertem, hogy ne kiabaljon, nem vett le a hangerobol. Olyan dolgokat vagott a fejemhez, amik teljesen elkepesztoek voltak. Tobbszor megtaszitott, a karomnal fogva erosen megrangatott, egyszer arcon is utott. Volt olyan, hogy belelokott a szennyestartoba, abban kuporogtam, amig o allt felettem es orditott velem. Ez harom napja volt, de meg mindig nagyon fajnak a karjaim es az egyik ujjam elig mozog. Masnap nagyon szegyellte magat es eskudozik, hogy elmegy orvoshoz, hogy kezelni tudja a duhrohamait es borzasztoan banja, ami tortent. Azota borzasztoan erzem magam, ugy erzem, elhatarolodtam a tarsadalomtol es maganyosnak erzem magam. Szegyen van bennem. Jarok egy pszichologushoz, akivel ma ezt vegre meg tudtam beszelni (elso es eddig az egyetlen ember, aki tud a dologrol). Azt mondta, hagyjam ott, mert evente 50 no hal meg ilyenek miatt es hogy egy alkalmat mindig kovetnek tovabbiak. Ugyanakkor az is bennem van, hogy egy, egyetlen egy eselyt meg talan erdemel. Egy eselyt, ami egyben az utolso esely. Latom rajta, hogy iszonyuan szenved es nagyon megbanta a dolgot. Sokat beszelgettunk errol es mondtam neki hogy elhiszem, hogy most igy latja, de mi lesz, ha ismet rator a duhroham? Azt mondta, az adott szavan kivul nem tud mast felmutatni, de nagyon nagyon nem akar elvesziteni hogy nagyon szeret is hogy borzasztoan gyuloli magat azert, amit tett. Kerdesem az lenne, hogy adjak-e adhato-e meg egy esely? Erdekelne, hogy hasonlo dolgon atesett emberek hogyan velekednek. A valaszokat elore is koszonom.

2012. okt. 9. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ne adj neki második esélyt! Én lány vagyok, de sajnos elég labilis az idegzetem és egy időben voltak dührohamaim (természetesen nem ilyen durvák). Gyakorlatilag nem volt oka, egyszer csak kitört belőlem. Nyilván én is azokkal kiabáltam, akik a legkevésbé érdemlik meg, de legrosszabb, hogy tudtam, hogy velük megtehetek ilyet, mert ők hagyják! A barátod is pontosan tudja, hogy te alkalmas vagy ilyenre, úgyhogy ne hagyd magad, ne adj neki második esélyt, ha egyszer előfordult, többször is elő fog!
2012. okt. 9. 20:10
 12/17 anonim ***** válasza:
A pszichológusra hallgass, ő gondolom rengeteg ilyen esettel találkozott. De ha azonnal elkezdi magát kezeltetni a férjed, nem csak ígérgeti, megvárhatjátok mi a kórképe ha van, mennyire lehet kezelni.
2012. okt. 9. 20:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Arra készülj fel, hogy lehet, hogy a szakítás sem lesz egy egyszerű menet. Ismerek egy lányt akinek a barátjának dührohamai voltak, ha összevesztek lefogta és közben ütötte a szekrényt:/. Amikor meg szakított vele hetekig zaklatta, követte és azt ordította a telefonba hogy kinyírlak téged is meg a családodat is. Persze aztán könyörgött, hogy nem is úgy gondolta és bocsánatot akar kérni.. Szerintem legyen valaki veled.
2012. okt. 9. 20:45
 14/17 anonim ***** válasza:

Ne adj neki több esélyt..

Félelemben, rettegésben nem lehet élni..

Most milyen erős lett, hogy munkanélküli lettél..

Lesz több alkalom...ezek az állatok nem változnak..

Jellemhiba..az alkohol felszabaditja a gátlásokat..

Ürügyet keres majd, hogy megüssön...hogy igyon..

Ha nincs ok, keres...

Menekülj, tönkre teszi az életed...

Szeret. na persze..

A lakodalomban biztos lett volna erős ember is, miért nem annak ment neki az állatja...

Mert a gyengébbet lehet verni ???

Látod, arra volt esze, hogy a dührohamával ne tőle erősebbet támadjon...

És indok mindig lesz...de csak Téged ver, mert gyáva féreg.

MENEKÜLJ, AMIG TUDSZ..

2012. okt. 9. 21:28
 15/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem kell több esélyt adni!! Itt nem csak rólad van szó, hanem az esetlegesen születő gyerekeitekről. Ők is ki lesznek ennek téve, és az ő lelkük még jobban tönkre fog menni mint a tiéd, hiszen ők gyerekkortól kezdve élnek majd ebben, nem úgy mint te, aki nem ebben nőttél fel. És ez tényleg így szokott lenni, amint megszületik az első gyermek (vagy már a terhesség alatt) akiben ilyen hajlam van, vissza fog élni a nő kiszolgáltatott helyzetével, nem számít miket ígér és mennyire szeret! És csak egyre rosszabb lesz! Hagyd ott azonnal és az legyen az ő problémája, hogy mennyire bánkódik, egy percig sem kell hibáztatnod magadat.
2012. okt. 9. 21:52
 16/17 anonim ***** válasza:
67%

Igazuk van! Ne adj 2. esélyt! Én egy ilyen kapcsolatba ragadtam bele. Most a férjem ő+ van egy kisbaba.

Nem bánt,de a lelki terror nagyon gyakori vendég a háznál. Nem szoktam hagyni magam,de egy "bolondot" látni,hallani mindennap kikészítő.

Az a lényeg,hogy semmi felemelő érzésnek,szerelemnek ne engedj és ne kezdj neki segíteni,mert akkor belekerülsz a játszmájába. Neki ezt egyedül kell megoldania és csak ha kijött belőle egyedül lesz alkalmas egészséges kapcsolatra.

2012. okt. 11. 13:21
 17/17 anonim ***** válasza:

"Orvoshoz akar menni es kezeltetni a duhrohamait."

Pont ez az a feltétel, amivel a válaszom: igen. Így van remény, enélkül nincs.

2014. okt. 12. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!