Kényszerbetegségről le lehet szokni akaraterővel?
Köszönöm. Fokozatosan kialakult nálam ez a kényszerbetegség, már nagyon rosszul érzem magam ez miatt. Voltam már csomó psichológusnál, de egyik sem segített. Gyógyszert nagyon ritkán veszek be, enyhe nyugtatót, de nem akarok ezen élni.
Minden nap teljesen kimerítem magam ezzel a sok hülyeséggel.
Többször is megnézem h bezártam e az ajtót, lekapcsoltam e a villanyt, pedig biztos vagyok benne h igen, nagyon sokszor kezet mosok, pakolgatok mindent a szobába stb
Két napja egész jól tudom kezelni. Remélem sikerülni fog.
A kényszeresség mögött legtöbbször az van, hogy nagyon korai gyerekkorban - értsd: 3 éves, vagy hamarabb - olyan élmények érték az embert, ami miatt kialakult benne egy nagyfokú bizalmatlanság a világ iránt, egy olyan hitrendser, hogy a világ veszélyes hely, és ezért később, felnőtt korában a józan eszével tudja, hogy ezek hülyeségek, de mégis kényszerítve érzi magát a kényszercselekvésekre, mert ezekkel biztosítja a saját védelmét, azt, hogy rendben menjenek a dolgok.
Általában ha az egyik kényszeres viselkedést elnyomják, kialakul egy másik, amíg a mélylelki hiányt fel nem sikerül tölteni. Ezt viselkedésterápiával, vagy kognitív, beszélgetős terápiával nem, hanem tárgykapcsolati terápiával, vagy hipnoterápiával lehet megtenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!