Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikroham! Mi is az? Megoldás...

Pánikroham! Mi is az? Megoldás/kezelés? Segítségre van szükségem!

Figyelt kérdés
Nem tudom orvosnál nem jártam, de asszem pánikrohamok gyötörnek. Ha egyedül vagyok otthon és leszáll az est, egyszerűen elfog a menekülés. 23éves vagyok és csak úgy tudok megmaradni a lakásban, hogy a lámpákat felkapcsolom és megy a tv olyan hangerőn, hogy ne haljam,ha a hűtő zúg ...szóval a zajokat.Ezzel a a probléma, hogy így nem lehet aludni.Bár a szememet sem merem becsukni.Ha valahogy mégis elalszok felriadok úgy,hogy alig kapok levegőt,izzadok,mintha valami nyomná a melkasom és elfog a halálfélelem meg a menekülés, de nem merek megmozdulni,szinte teljesen lemerevedek.Olyan és most ne nézzetek hülyének, mintha valami láthatatlan gonosz figyelne.Nem tudom miért de ezt érzem!!! Mi a teendő? Ez tényleg pánik vagy csak érzékeny és hisztis vagyok? De ha csak hiszti, miért érzek bántó szándékot? Menjek orvoshoz? Ha igen akkor először háziorvos vagy szakember?
2009. aug. 4. 15:56
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Ez tényleg pánikbetegség egy kis paranoid téveszmével (megfigyelés, üldöztetés érzete), menj el a háziorvosodhoz és kérj beutalót egy pszichiáterhez. szorongásoldókkal szokták kezelni, jó eredménnyel.
2009. aug. 4. 16:01
 2/4 anonim válasza:
100%
igen,ez aféle szorongással együtt járó pánikbetegség. amit leirtál,ugyanolyan mint amin én mentem át. 1 éve járok pszichiáterhez,és mostanra már mondhatom jól vagyok. gyogyszert kaptam,sokat segitett. a doki ráadásul sok okos tanácsot ad,hogy-hogy szabadulj meg ettől. még annyit,hogy egyedül ne nagyon legyél,amig nem vagy jobban,attól még rosszabb sajnos.
2009. aug. 4. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:
naponta 1B komplex vitamin mellé 2x-es C-vitamin, B1vitamin 250mg akár háromszor is egy nap és ez mellé is 2x-es mennyiségű c vitamin. Kalcium- magnézium+ D vitaminnal! Az adagokat ha szükséges lehet emelni vagy csökkenteni! Csak természetes anyagok mérgezést túladagolást nem okoznak, maximum lazul a széklet, akkor érdemes kicsit csökkenteni a mennyiségen
2009. aug. 4. 16:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatnál énekelni, ha megint előjön egy ilyen pánikroham. Énekelj bármit, még ha rossz a hangod, akkor is! Eltereli a figyelmedet, és jobb kedved lesz, nekem sikerült. És az is beszokott jönni, hogyha figyelmezteted magad hogy "hazai pályán" vagy, és nálad jobban nem ismeri a házat, amiben laksz. :) (Nekem régebben volt ilyen érzésem, borzasztó volt, mert hosszabb ideig kellett egyedül laknom egy elég nagy házban, és hallottam a vízcsövek morajlását a falból, folyton olyan hangokat hallottam, hogy valaki megnyitja a csapot. Ez azért volt ijesztő, mert fürdőszoba nem volt a hálószobám közelében. Általában így kezdődött, aztán meg egyre rosszabb lett, mert folyton beképzeltem mindent: fordul a kulcs a zárban, az ismerőseim a nevemen szólitanak... De az éneklés segített.)
2009. aug. 4. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!