Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nektek mit tennétek ha a...

Nektek mit tennétek ha a pszihológus vagy egyéb mentális szakember ilyet javasolna? Tennétek vagy nem? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

1., 32 N vagyok.17 évesen volt egyszer egy zsarnok barátom aki olyan lelki sérüléseket okozott,hogy még valamennyire most is cipelem bár nem annyira mint korábban.

2.A másik pedig a szakmunkássulis negatív élményeim voltak.Ez a történet egy vidéki suliban történt.

Nem ismertem senkit ott meg szegről végről ismert mindenki mindenkit.Úgy éreztem hátrányba vagyok.Alul voltam öltözve ott meg a többség jól állt anyagilag legalábbis kívülről úgy láttam pedig,,csak" szakmunkássuli volt.

Már az elején is úgy fogadtak beleértve a tanárokat is ,hogy minek mentem oda meg csak tőlem kérdezte meg az oktató miért az az adott szakmát választottam.A társaság nagyon homogén és rafinált ill.alattomos társaság volt legalábbis az én szemembe.Ha megkínáltak valamivel és elfogadtam akkor mindenkinek azt mondták,hogy kértem.Azóta sem szeretek senkitől elfogadni semmit.Egyszer bejött velem egyik osztálytársnőm a boltba és véletlenül direkt beleejtett óvatosan egy rágót a táskámba amit nem tudtam kezelni .Azóta is egyedül járok vásárolni.

A tanárok is hátrányosan megkülönböztettek engem.Amit a többi gyereknek elnéztek azt nekem nem.Biztos a suliba is volt hiba.Diktatórikus volt kissé olyan komcsis.

Úgy terrorizáltak a társak,hogy ne adjam önmagam beleértve a tanárokat is..Ha kicsit megemeltem a hangom mert mérges voltam akkor 12-en körbevettek és kikérték maguknak a normális hangnemet de ők velem mint a kutyával.A tanár azt mondta azért nem barátkoznak velem mert égetem őket.A koliba meg nem kapnak utánam egy fillért sem mert később lettem kolis.Sok roma is járt a suliba de nem szokott velük se bajom lenni a való életbe.Sokszor úgy viselkedett velem mindenki mint egy csőcselékkel mint akinek se annya se apja.A párom szerint ez az előítéletek egyik megnyilvánulása meg felér egy antiszemitizmussal.

Ilyesmi nem történt velem máshol.Általában közvetlen embernek tartanak és ha elmesélem bárkinek ezt a történetet nem nézik ki belőlem.

3.A harmadik dolog meg anyám

Valahol neki is köszönhetem az előbbi dolgokat.Félig meddig úgy tudtam megszabadulni tőlük,hogy szembe kellett nézni azzal,hogy anyám rossz ember amit az igazi jó

barátok is megerősítenek.Magyarul az ellenségem

A pszihológus olyat javasolt a legelső sztorira,hogy annak pasinak írjam meg annak a pasinak milyen lelki sérüléseket okozott.Volt sulimnak sem ártana szerintem.

Szerintetek lejáratom magam azzal ha írok nekik?Lehet azért javasolta mert ezeket 10 évig elfojtottam és talán így megkönyebbülök végleg.Mi lehet a következménye ha meglépem?

2012. szept. 19. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
suliban én is szenvedtem lelki sérülést,volt egy nagyon alattomos osztálytársnőm,aki azzal gyanúsított,hogy egy barátnője anyját megfenyegettem levélben,ami nem volt igaz,annak ellenére is terjesztette rólam az osztályban,suliban ezt a kitalációt,mindenkit ellenem uszított,egy barátom se volt a gimi 4 éve alatt,megaláztak,cikiztek,beszólogattak,pedig csak hazugság volt,senki sem hitt nekem,ha kedved van,írj privát levelet,beszélhetünk,átéltem,amit te
2012. szept. 19. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Írd ki magadból a dolgot, az mindenképpen hasznos. De szerintem nem kellene elküldeni. Ezekben a levelekben általában az ember csak kiírja a sérelmeket, de nem küldi el postán. Legalábbis szerintem. :)
2012. szept. 19. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Pontosan jól írja előző! Írd ki magadból, MINTHA neki írnád, de nehogy elküldd! Ilyet nem is szokott pszichológus javasolni, nem is értem.

A pszichodrámán is nagyon jól ki lehet "játszani" az ilyen történeteket, azt is megpróbálhatod (nem olcsó). De ott is mindig elmondják, hogy a játékban olvass be az illetőnek (az őt eljátszó csoportttársadak), de az életben NEHOGY!

2012. szept. 19. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Leírom a történetem. Ált.suliban én voltam az okostojás. Az elején kb 5. -ig voltak barátaim, aztán valahogy bezárkóztam és olyan felszínes lettem mindenkivel, nem tudtam nyitni és szenvedtem ettől. Aztán reménykedtem, hogy a középsuli jobb lesz, mert kolis leszek és más város új emberekkel stb. Sajnos ez is rosszul sült el, képtelen voltam beilleszkedni, egész nap ültem egyedül, ha megpróbáltam beszélgetni valakivel, azt éreztette, hogy nem akar, végül találtam egy valakit, akivel valahogy túléltem. A tanárok és az osztálytársak is szánalmasnak tartottak, mert nem tanultam és nem éltem, ahogy kellett volna. El akartam menni másik suliba, de lebeszéltek róla, így valahogy kibírtam. Sokat lógtam, mert nem voltak barátaim és ezt cikinek éreztem és nem is tudtam tenni elenne. Nagyon féltem minden naptól, mert mindig volt valami megalázó.

Pasikkal se volt szerencsém. Egyszer belementem egy egyéjszakásba.

Szóval nyugi, nem vagy egyedül! Fel a fejjel, már vége.

2012. szept. 19. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet szerintem se javasolhatott pszichológus, hogy küldj levelet az érzéseidről mindenkinek, aki csúnyán nézett rád. Csak, hogy írd ki magadból, magadnak.

Egyébként én szerintem a barátomnak íródott levél után leállnék. Nekem sok lenne minden régmúlt, szar dolgot felhánytorgatni és főni a saját levemben. Tízenév távlatából pláne értelmetlen felidézni, hogy ki mivel bántott az iskolában.

2012. szept. 19. 17:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2012. szept. 19. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!