Budapesten keresek pszichológust. Ismertek?
Kedves kérdező!
Honnan tudod, hogy neked épp egy pszichológusra van szükséged?
Attól, hogy ez a szakmája, még nem biztos, hogy jó is benne. Ráadásul minél intelligensebb a páciens, annál szofisztikáltabban veri át saját magát, és a pszichológiust is. Annál ügyesebben játszmázik, és magyaráz meg dolgokat. Az első két pszichológust akivel dolgom volt, megettem reggelire. Az első még sajnálta is, a második csak simán nem látott a bullshit mögé, és hagyta, hogy a beszélgetéseink épphogy felszínt kapargató vetítések legyenek, nagyon drágán. Amiket neki elmondtam, azt egy kocsmában is elmondom bárkinek, és még egy fröccsre is meghívnak érte.
Én most járok egy nőhöz, aki elég jól a szavaim mögé lát. Néha hagyja, hogy belekenjek a felszínességbe, elvégre az én felelősségem is, hogy mit beszélek a pénzemért, de azért haladunk is.
Amit mindenképpen javaslok, hogy olyat keress, aki analitikus terápiával dolgozik. Ez a leghosszabb és legnehezebb út, de a legalaposabb is. A kognitív terápia, meg a pazichológiai tanácsadás sokkal felszínesebb. Ha gondolod privátban elküldöm a dokim nevét, de nem biztos, hogy neked is pont ő válna be. Szerintem érdemes elmenni párhoz és megnézni kinek tudnál megnyílni
4-es: Miért, ki más segíthetne ebben? Gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni, ezért pszichiáter nem jutott eszembe. A környezetemnek nem mesélem el, néha mennyire nem vagyok kibékülve magammal, a szakmámból adódóan rontaná a megítélésem. A párkapcsolatom több, mint szuper, de nem terhelhetem rá ezt napi szinten. Úgy gondolom, olyan emberrel beszélném meg, aki ismeri a lehetséges megoldási utakat.
Köszönöm a választ mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!