Miért zavar annyira durván, hogy néznek? Nem tudok élni emiatt
Nagyon ismerős, mintha rólam írtál volna. Én is folyton ezen rágódom, hogy hogyan lehetne leküzdeni. Tulajdonképpen erről szól az életünk nagy része, nem?
Igen, szerintem ez kisebbségi komplexus kiváltotta szorongás. És minél jobban próbálod leplezni, annál rosszabb lesz a helyzet. Hogy egy példát mondjak: Gimis koromban azért növesztettem meg a hajamat, hogy ha BKV- val utazom, a leengedett hajam mögé tudjak "bújni".
Ha egyszerre több ember előtt kell megszólalni, zavarba jövök, és ez érezhető is. Amióta tisztába jöttem azzal, hogy mi volt a kiváltó oka a kisebbségi komplexusomnak, én szembemegyek ezekkel a helyzetekkel. Csak azért is megszólalok társaságban; ha felszállok egy tömegközlekedési eszközre, ránézek néhány emberre, stb.
Talán ha rájössz, hogy mi a kiváltó oka a komplexusodnak, megpróbálhatsz te is felülkerekedni rajta. Nem mondom, hogy nekem már sikerült, mert szerintem sose fogom véglegesen leküzdeni, de legalább valamennyire uralom.
Innen megtanulhatsz egy módszert, ami éppen ilyen problémákra való:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!