Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez csak a kamaszkor tünete,...

Ez csak a kamaszkor tünete, vagy valami mentális betegség?

Figyelt kérdés
15 és fél éves fiú vagyok. Az a helyzet hogy az elmúlt 1 évben rettentően sűrűn változik a hangulatom. Sokkal többet voltam szomorú, mint régen, viszont voltak elég boldog időszakaim. Az utóbbi időben szorongtam apróságoktól, amiknek semmi jelentőségük nincs, és rendkívül könnyen felcsesztem az agyamat mindenen, és ideges/mérges lettem. Életkörülményeim: azt mondom viszonylag jó az életem, felvettek egy jó gimibe, barátaim is vannak, bár anyagilag nemállunk valami fényesen, és a szüleim nem rég váltak el. Voltak ,,depressziós" időszakjaim ezek maximum 3 hétig tartottak, kiváltó okuk volt... Nagyon érzékeny vagyok idegileg, a legapróbb dolgokon is nagyon ki tudok akadni. Ez az állapot kb 1 éve tart. Most boldog vagyok egy ideje, szerintem az is maradok, csak kiváncsi vagyok, hogy lehetek-e hajlamos valamilyen mentális betegségre, vagy ez természetes?
2012. aug. 27. 21:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Javítsatok ki ha hülyeség, de a depressziónak nem az a lényege, hogy csak biológiai oka van?
2012. aug. 27. 22:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Van olyan is, aminek biológiai, van olyan is, aminek lelki, de a legtöbbször a kettő együtt. :)
2012. aug. 28. 00:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez természetes.

Kb leírtad a kamaszkor lelki-mentális hátterét...

2012. aug. 28. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!