Milyen betegség, zavar ez?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm lányáról van szó, 10 éves. A szülők állandóan veszekednek, gondolom, nem bírja a kicsi. Mindenféle hülyeség jár az agyában. Pl. ilyenek (nem vicc): azt hiszi, hogy megette a macskák kajáját, vagy hogy összehányta a nappalit, és megy ellenőrizni, hogy tényleg így történt-e, pedig azért tudja, hogy nem. A feje is sokat fáj, bár korábban nem volt fejfájós. Amúgy semmi szervi baja nincs (mindent kivizsgáltak), kitűnő tanuló, és van is néhány barátja. Mitől lehet ez? A rossz légkör kihozhat az emberből ilyetM2012. aug. 19. 13:05
1/8 anonim válasza:
Csak el kellene vinni gyermekpszichiáterhez. Gyerekkorban hamarább kigyógyítható.
2/8 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy volt orvosnál. Nem talált szervi bajt. Mi lehet ez?
2012. aug. 19. 16:32
3/8 anonim válasza:
Kényszerbetegségre tippelnék. Vannak olyan kényszergondolatok, hogy azt hiszi az illető, hogy hülyeségeket csinált, megőrült, ellenőriznie kell...stb. Van olyan, aki azt hiszi, hogy az árvizet is ő okozta, vagy azt hiszi, hogy lemészárolja éjjel a családját, meg még csomó példát lehetne sorolni.
Egy jó, kemény pszichológus tudna rajta segíteni.:)
4/8 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Pszichiátriai vizsgálat előtt kell szervi bajt keresni. Ha nem találnak ilyent, akkor "pszichiátriai " a betegség. Nálad a "volt orvosnál" mit jelent? Általános gyermekorvost? Egyébként én is kényszerbetegségre tippeltem volna. Ez pedig pszichiáterre tartozik.
5/8 anonim válasza:
Volt orvosnál és szervi bajt nem találtak, épp ezért kell tovább menni, pszichológushoz vinni.
6/8 A kérdező kommentje:
Pszichiáternél volt, EEG-vizsgálaton meg agyi CT-n.
2012. aug. 19. 20:14
7/8 anonim válasza:
Akkor gyorsan kellene keríteni egy nagyon jó pszichológust!
8/8 anonim válasza:
Mostani mostohatesòmnal volt ilyesmi, szerintem magàt okolja a szülei miatt, és pròbàlja bebizonyítani magànak, hogy ő tènyleg rossz ès rossz dolgokat csinàl. Olyan nincs nèha vele, hogy nem mondja el az érzèseit, hogy ha szomorù akkor mi bábtja, vagy ilyesmi?? Szerintem is pszcihológushoz kène vinni, de az is lehet, hogy majd kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!