Magyarországon lehet kapni ritalin gyógyszert?
Figyelt kérdés
Tinédzser vagyok és nagyon rossz az ítélő-koncentrációsképességem, valamint sok időbe telik mire felfogok valamit, és ez elég gáz. Ha valami viccet mondanak, akkor elkezdek gondolkozni 2 percig és csak aztán értem meg...nem tudok figyelni. A ritalin kapható vény nélkül? A szülő vagy a gyerek is kiválthatja a patikában? (Bocsi a rossz fogalmazásért.)2012. aug. 18. 18:32
1/17 anonim válasza:
Jézusom, dehogyis kapható vény nélkül.
Ez nem cukorka, csak úgy nem fogják felírni. Orvoshoz kell menni...
4/17 A kérdező kommentje:
Mi az a két példányos? És azt egyáltalán hogy kell kérni vagy adnak??
2012. aug. 18. 18:43
5/17 anonim válasza:
két receptet kap - fokozottan ellenőrzött szer
6/17 anonim válasza:
Ja értem.
Kérdező: újra elmondom. Elmész a háziorvoshoz a bajoddal. Ha ő úgy ítéli meg, beutal valami szakorvoshoz, ilyen esetben szerintem neurológiára.
Aztán ha ők úgy gondolják, felírják.
7/17 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor ha beutal valahova és kiderül, hogy valami bajom van akkor felírja ezt a gyógyszert (ha nem ezt akkor valami mást), ha meg nem utal be, akkor nem is írja fel nekem a gyógyszert??
köszi
2012. aug. 18. 18:49
8/17 anonim válasza:
Ez a gyógyszer nem cukorka, tehát csak úgy nem fogják felírni.
Minden betegségnek ez a kezelési menete. Háziorvos -> szakorvos.
Az, hogy felírja-e ezt vagy bármiféle hasonló gyógyszert, azt csak ő tudja eldönteni majd mindenféle vizsgálat után.
9/17 anonim válasza:
Honnan veszed, hogy pont ez a gyógyszer kéne neked? :O
10/17 A kérdező kommentje:
Mert a többi gyógyszer nem jó. Ha ilyen hosszú az eljárás, akkor inkább kisem váltom. :S
2012. aug. 18. 19:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!