Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit kell érezni, amikor...

Mit kell érezni, amikor kialakul az SSRI hatása?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, életunt. Az orvos írt fel SSRI-t azt mondta szedjem napi egyet, idő kell mire kialakul a hatása. A patikus azt mondta, az van rajta hogy egy hét mulva alakul ki a plazmaállapot az agyban, tehát akkor érzem a hatását.

Útálom a gyógyszert, egésznap beállva érzem magam kábúltan és nem vagyok ura a testemnek, azaz nagyon sokszor feszült vagyok és vannak gondolkodási zavaraim is, de nagyon szeretnék meggyógyúlni, kérlek meséld el a tapasztalatodat milyen az amikor kialakul az antidepresszáns hatása? Mit kell érezni egy hét múlva ? Még csak két nap van addig de alig bírom szedni, mert annyira gyenge szánalmasan drogos érzésem van. Az a tervem hogy ha nem válik be abbahagyom, de még megvárom azt az egy teljes hetet, hogy tudjam milyen boldog embernek lenni.

te mit éreztél, miben más érzés amikor kialakul a gyógyszer hatása? Mit kell érezni ? Feldobódok vagy mi? Nagyon jó lenne ha válaszolnátok, Köszi :-).

2012. aug. 15. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nem a kérdésedre fogok válaszolni! Én tegnap óta szedem és nekem azt mondta a doki, hogy min. 3 hét mire hatni fog! Addig sajnos lehetnek mellékhatások!
2012. aug. 15. 18:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nem éreztem semmit az elején sem és azóta sem.
2012. aug. 15. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:
A jó antidepresszánstól amikor már teljes egészébe kifejti a hatását akkor úgy érzed magad, mint a betegséged előtt. Nem leszel extra boldog vagy ilyesmi. Az elején, mondhatni rosszabbodik az állapotod, ez kb. egy hét, mire megszokja a szervezeted. A teljes hatás a 3-4. hét után jön csak ki. És sajnos nagyon sok fajta antidepresszáns gyógyszer létezik és nem biztos, hogy elsőre a neked megfelelőt kapod, szóval ha nem hat ennyi idő után sem akkor váltani kell, de ezt a pszichiáter úgy is tudja. Javaslom, hogy ne hagyd abba, csináld végig és higgy abban, hogy segíteni fog! Kitartást!
2012. aug. 15. 20:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Én egy újfajta korszerű antidepresszánst kaptam, ez már egy hét alatt kifejti a hatásást. Elméletben olyan szinten érzékenyek lesznek a receptorok a szerotoninra, hogy már magától beindulna az öngyógyulás, de eddig sajnos csak elbutulást érzek. Maga a gyógyszer elég gyenge, nem ez az első amit szedek.
2012. aug. 16. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!