Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az elektrosokk milyen visszaha...

Az elektrosokk milyen visszahatásokat okozhat?

Figyelt kérdés
Rengetegen élenk közöttünk emberek, akiket sajnálatos módon a pszichiátria akarata ellenére megsokkolt titokban vagy nyíltan. Ezek az emberek életük végéig megbélyegezve érezhetik magukat. Megaláztatva, megfélelmlítve stb.Érdekelne, hogy lehet-e arról szó, hogy az ember hosszútávon sokkal bátortalanabbá válik az eseményt követően? Vagy léphet-e fel emlékezetzavar vagy bármi hosszú évek eltelte után.
2009. júl. 21. 16:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

édesapámat 1986-ban elektrosokkolták skizofrénia vádjával.

a tünetei megmaradtak, továbbra is lát angyalokat, szellemeket, viszont a sokk előtti életét elfelejtette, csak rövid szakaszok maradtak meg az emlékeiből.

most megtanulta hogy nem szabad olyan embereknek prédikálni akik nem vevők rá...

most elvonultan él, csak a boltba jár ki és egész nap meditál, fest és zenét hallgat.

2009. júl. 29. 13:10
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen, egy nagyon közeli hozzátartozómat is megsokkolták, örökké bátortalan, kevesebbet gondol azóta magáról a többiekhez képest, örökké vissza-visszatér ez a rossz emlék hozzá esténként- erről számolt be nekem és rettenetesen szenved a megaláztatástól, hogy mint egy állattal úgy bántak vele. Jó hatással nem volt rá, teljesen feleslegesen kínozták emberhez nem méltó módon.Az elektrosokk brutális szerintem!!
2009. nov. 5. 18:42
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Ma úgy hívják, hogy ECT-kezelés, ha hivatalos dokumentumban egy cselekvőképes ember hozzájárulását kérik ehhez, akkor oda az van írva, hogy EKT-terápia. Nagyon szeretnék minél többet megtudni erről, mert lehet, hogy én sem kerülhetem el.
2010. júl. 31. 13:47
 14/17 anonim válasza:
76%
Kaptam ELECTROSOKKOT 1974 -ben egynél biztosan többet, de pontosan nem tudom hányat,utána az egyetemet nem akartam nem tudtam ugyan folytatni ,de a későbbiekben négy szakmát is megszereztem, megnősültem és három gyermeket felneveltem. Tünetmentes és munkaképes vagyok évek óta.
2011. nov. 30. 20:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is, akár a mai napig is alkalmazzák, ha nem válik be gyógyszeres kezelés. Viszont kérdésem továbbra is, aki ilyesmin átesett megosztaná-e, hogy tapasztal-e bármilyen negatív dolgot, memóriaromlás, demencia, ilyesmire gondolok.
2016. febr. 10. 17:16
 16/17 anonim ***** válasza:
90%
Engem 2004-ben elektrosokkoltak, kb. 20 alkalommal egymás után, altatásban. Az emlékezetkiesésem néhány óra alatt elmúlt, viszont most hatalmas megdöbbenéssel olvasom itt, hogy a bátortalanságot ez okozhatja, ami nekem is nagy problémám!!! Néha kissé feledékeny is vagyok. Óvakodjon mindenki ettől a brutális kezeléstől!
2018. márc. 21. 21:39
 17/17 anonim ***** válasza:
2018. júl. 25. 06:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!