Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem foglalkozik senki...

Miért nem foglalkozik senki velem úgy, mint régen? Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon egyedül érzem magam. A szüleim sehova sem visznek el. Egyedül szoktam lenni itthon. Persze nem az a gond, hogy nem szeretnek, mert tudom hogy ez nem igaz. De valami problémájuk mindig van velem. Ha hozzájuk szólok, megkérdem mi újság, akkor rám mordulnak, hogy most nem érek rá! haggy! És ha még egy aprót is hibázok, egy teljesen természetes dolgot, például elesek, vagy leejtek valamit, akkor is nem az az első kérdésük, hogy jól vagy-e , hanem az, hogy mit csináltál már megint? de idétlen vagy! régen sokkal többet beszélgettünk. mindig elmentünk minden fele. barátokhoz, családtagokhoz, és ismerősökkel is sokat nyaraltunk meg minden. és több ideje volt mindenkinek, hogy együtt lehessünk. de az osztálytársaim se kedvelnek már. ez az év nekem nem jött össze. mindenki elhagyott. volt egy időszakom, amikor stresszeltem, sok minden miatt, elég súlyosan. ez addig fajult, hogy már szinte depressziós lettem. azt, hogy rosszul érzem magam, már a legjobb barátaim se hitték el. senki sem állt mellettem akkor, csak a szüleim. és persze a családtagok. egy barátom sem volt. így kezdtem, és így is zártam ezt a tanévet. nem tudom jövőre hogy fog alakulni. félek,hogy nem fog elhinni nekem senki semmit. egyébként pszichológushoz is járok. megbeszéltük, hogy már év elején is fogok menni. de a szüleim miatt aggódom a legjobban. és persze a köztünk lévő kapcsolat miatt is. fogalmam sincs, mit tegyek...

2012. aug. 3. 22:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Gondoltál már rá, hogy ezt elmondd nekik?
2012. aug. 3. 22:19
 2/5 A kérdező kommentje:
12. és beszéltünk már erről sokszor, de nem változik semmi.
2012. aug. 4. 10:25
 3/5 A kérdező kommentje:
ha tanácsot adni, nagyon nem is tud senki, legalább valaki olyan kéne, aki megért .. .:S
2012. aug. 4. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy a szüleim konfliktusai rajtam csapódtak le. Ha ezt szóvá tettem anyámnak (mivel aztán elváltak, és vele éltem), azt mondta, neki is vannak problémái, és lehet, hogy kéne vennie egy macskát, hogy valakibe ő is belerúghasson. Ám ha megkérdeztem, mik a problémák és miben tudok segíteni, csak az volt, hogy semmi, és elment dolgozni. A munkába menekült minden megbeszélés elől,és ez is volt a meggyőződése, hogy aki érzelmi gondokról beszél, az csak "unatkozik", és nem dolgozik annyit, mint ő.

Simán lehet, hogy a szüleidnek, osztálytársaidnak jelenleg olyan gondjai vannak, amelyeket még maguk előtt sem tudtak megfogalmazni. Ebbe pedig sajnos nem fér bele a melletted állás. Ez lehet anyagi gond is persze. Az embereket általában nem a környezetükben élők lelki rezdülései érdeklik, hanem hogy miből élnek meg, mit szól a szomszéd, ha nem látja a boldog házasságot a kirakatban, mit szól a tanár, ha nincs házi feladat, stb.

Érthető, hogy stresszelsz, én is ezt tettem. Mára én is tök egyedül vagyok. Erősnek kell lenni mégis, és koncentrálni olyan dolgokra, amelyek nem emberfüggőek, mégis erőt adnak és örömöt. Nem a számítógépre gondolok: nekem segített, hogy írtam, zenéltem, sétálgattam.

Kitartást!

2012. szept. 30. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Megérteni maximálisan megértelek, csak nem sokra mész vele :(((
2012. okt. 2. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!