Miért nem foglalkozik senki velem úgy, mint régen? Mi lehet ennek az oka?
Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy a szüleim konfliktusai rajtam csapódtak le. Ha ezt szóvá tettem anyámnak (mivel aztán elváltak, és vele éltem), azt mondta, neki is vannak problémái, és lehet, hogy kéne vennie egy macskát, hogy valakibe ő is belerúghasson. Ám ha megkérdeztem, mik a problémák és miben tudok segíteni, csak az volt, hogy semmi, és elment dolgozni. A munkába menekült minden megbeszélés elől,és ez is volt a meggyőződése, hogy aki érzelmi gondokról beszél, az csak "unatkozik", és nem dolgozik annyit, mint ő.
Simán lehet, hogy a szüleidnek, osztálytársaidnak jelenleg olyan gondjai vannak, amelyeket még maguk előtt sem tudtak megfogalmazni. Ebbe pedig sajnos nem fér bele a melletted állás. Ez lehet anyagi gond is persze. Az embereket általában nem a környezetükben élők lelki rezdülései érdeklik, hanem hogy miből élnek meg, mit szól a szomszéd, ha nem látja a boldog házasságot a kirakatban, mit szól a tanár, ha nincs házi feladat, stb.
Érthető, hogy stresszelsz, én is ezt tettem. Mára én is tök egyedül vagyok. Erősnek kell lenni mégis, és koncentrálni olyan dolgokra, amelyek nem emberfüggőek, mégis erőt adnak és örömöt. Nem a számítógépre gondolok: nekem segített, hogy írtam, zenéltem, sétálgattam.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!