Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék? Hogy lehetnék...

Mit tehetnék? Hogy lehetnék újra életvidám?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, és sajnos nagyon önbizalomhiányos. Úgy érzem, semmit sem érek, egy tehetségtelen, szerencsétlen, unalmas senki vagyok. Ez még jobban felerősödik bennem, hogyha társaságba vagy utcára megyek, olyan, mintha mindenki rajtam röhögne, azt figyelné, mikor követek el hibát, mikor alázhat meg. Tetejébe még csúnyának is tartom magam; sokat csúfoltak a külsőm miatt, főleg a régi osztályom.

Az emberekkel szemben nagyon bizalmatlan vagyok, mert a régi "barátaim" átvertek, így hát nem tudok újakat szerezni, de szerencsére van 2 ember, akiben megbízhatok, csak attól félek, hogy eltávolodnak tőlem, mert unalmas vagyok.

Mit csináljak, hogy visszatérjen önbizalmam, és nyitottabb legyek?

2012. aug. 1. 21:32
 1/7 anonim válasza:
100%

Tinédzserként - kis túlzással- normális a "kóros" önbizalomhiány. Keresed a helyed, keresed magad, keresed a Hozzád illő, Neked tetsző társaságot, embereket. Elkezdesz felnőni, változol. Próbálsz beépülni a környezetedbe, mások közé. Nagyon nehéz időszak.

Mit tehetsz? A legtöbben nem találják meg a módszert, de mégis túlélik ezt a néhány évet, "normális" felnőtté válnak. Ha nem ránt magával egy zülledt, rossz hírű társaság, vagy egy káros szenvedély, nagy valószínűséggel "túléled" ezt az időszakot. Óvakodj tőlük, csak azért, hogy ők a "barátjuknak" tartsanak ne menj bele meggondolatlanságba! Ez igaz a már említett drogra/alkoholra stb, illetve mértéktelen pasizásra, promiszkiutásra!

Miért tartod magad csúnyának kis szívem? :)

Pattanásos vagy?

Duci vagy?

Szemüveged van?

Sokan vannak így, és legtöbbjüknek előbb-utóbb lesz pasija/barátnője. Ez megint egy olyan dolog, amit idővel kinő az ember, előbb-utóbb kikupálódsz! Aláírom, hogy most biztosan zavar, de ha a fent leírtak érvényesek Rád, ezek ellen tehetsz!

Unalmasnak tartod magad?

No, akkor gugli a barátod, beírod egy hírportál nevét. Ott kikeresel kb 5 cikket az olimpiáról, 5 cikket a főzésről, 5 cikket a divatról, 5 cikket az aktuális filmekről, 5 cikket a divatos zenészekről, stb, stb...:P

Nagyjából memorizálod őket és láss csodát, rögtön 25 téma, amivel kapcsolatban társalgást tudsz indítani. Ha tetszettek a cikkek, akkor hozzá is fogsz tudni szólni, ha meg nem, akkor:

a, bedobsz egy új témát

b, ha szerencséd van, az ismerősödnek tetszik ez a téma és majd ő beszél, Neked csak hallgatnod kell!

;)

2012. aug. 1. 21:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!:)

A rosszhírű társaságokat próbálom elkerülni, nem is nagyon az "eseteim".

Hát az alakommal vannak gondok, nem vagyok túl kövér, csak nem szeretem a legtöbb sportot, így hát nehéz rávennem magam

2012. aug. 1. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna...:)
2012. aug. 1. 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
a magányban is meg lehet találni a szépet. én sem mertem ilyen idősen társaságba menni, ezért egyedül voltam mindig. hidd el, javulni fog! a romló állapotnak ne engedj! remélem nem kell átélned, hogy miket okozhat.
2012. aug. 1. 23:46
 5/7 anonim válasza:

A barátaid nemcsak azért szerethetnek mert érdekes vagy. Hanem azért is mert meghallgatod őket. Nekem ennyi idősen volt egy trükköm. Kérdezni kellett jó. És más dolgom nem is volt csak hallgatni. Az emberek nagyon szeretnek magukról beszélni. Figyeld csak meg. Pl az álmaikról (éjszakai).

Az hogy csúnyának érzed magad szerintem is általános ebben a korban.Valakinek pont te jössz be. Ezt hidd el.

Gondolj arra hogy a többi hasonló koru is ezekkel a problémákkal küzd.

2012. aug. 2. 15:42
 6/7 anonim válasza:
Kifogod ezt nőni, hidd el. 14 vagy még, a középsuli nagyon sokat fog változtatni rajtad, megfogod találni magad, kibontakozol, rálelsz magadra. Új társaság, emberek, környezet. Mondjuk nem ártana ha "gyúrnál" rá. Minnél előbb megteszed amit meg kell tenned annál jobb. Ha nem vagy megelégedve magaddal akkor változtatnod kell minél előbb rajta! Egyszer élsz nem igaz? ;) Keress társaságot, próbálj ismerkedni, beszélgess, keresd a közvetlen kommunikálást. Járj el barátokkal ide-oda, sétálni, biciklizni, bármi. Nem mondom, hogy bulizz és idd le magad a sárga földig... és ne is kövesd ebben senkit se, csak ha úgy akarod. A lényeg, fokozatosan változtass! 17/F Kérdés esetén: disgustofpebble (Skype)
2012. aug. 3. 19:51
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 4. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!