Segítene valaki? Ezek a tünetek milyen betegségnek a jelei? Nagyon súlyos lehet?
Azt gondolom,hogy van köze a depresszióhoz,de szerintem több is annál:
- általában rosszkedv,gyakori hangulatváltakozással:általában napi egyszer valamilyen eufórikus érzés lesz úrrá az illetőn,de előtte nagyon levert volt (lehet különösebb ok nélkül)
- zárkózottság,társasági élet és az igény rá szinte 0.de ez már kiskorától fogva,közösségbe képtelen beilleszkedni,hogy úgy mondjam fél az emberektől,elsősorban a véleményüktől.
- sírás szinte minden lefekvéskor és abba fulladva alszik el
- maximalista a tanulásban,ha kudarc éri,azonnal összeomlik,de gyorsan talpra áll viszonylag,de legbelül nem felejt,csak kifelé mutatja
- ideges,nyugtalan,szerencsése eddig fizikai betegségek nélkül (állandóan izzad,ok nélkül is,hacsak egy helyben ül és olvas,akkor is)
- sokat gondolkozik (hogy beszél-e magában azt nem tudom),de néha ez már olyan szintet ér el,hogy bemagyaráz magának dolgokat.szinte olyannak hat,mintha lenne egy másik személyisége is.lehet,hogy valami nem úgy van,ahogy ő gondolja vagy nem úgy történt,de ő azt hiszi hogyúgy van.ebből kifolyólag vagy ideges,rosszkedvű vagy nagyon boldog
- az illető sokat ír
- amúgy mások felé segítőkésznek,nyugodtnak hat,ezért gyakorta lehetséges kihasználják,betegesen naiv néha,de nem veszi észre
- attól egyszerűen sokkot kap,ha tömeg előtt szerepelnie kell,egy szóbeli vizsga előtt pedig szó szerinti halálfélelme van
- egyébként okos,szorgalmas ember,nagyon jól nyelvérzékkel,jó memóriával
Köszönöm előre is a válaszokat! Ezek mire utalnak? Ez betegség?
Elnézést a helyesírási hibákért így utólag,mert gyorsan írtam!
Egy kis kiegészítés:
- kiskorában nagyon rossz alvó volt,éjjel mindig rettegett valamitől,de ezt már kinőtte.ha lefárassza magát szellemileg,alszik rendesen
- elég önfejű,nehezen tűri a korlátokat,alkalmazkodni csak nehezen tud
- határozott, tervei vannak, nagyon nagy az akaratereje
- érdeklődési köre NAGYON szélsőséges mint maga az ember is,mert úgy vettem észre,hogy olyan amilyen lenni akar:zárkozottsága ellenére tud beszéldes és nyitott is lenni (álatlában kisebb társaságban)
Igen és bocsánat még valami:
az időjárással szinte egy ütemre változik a hangulata:ha rossz idő van felhőkkel,azonnal levert lesz és képtelen koncentrálni.
sokszor mondta nekem,hogy szeretne változtatni,legyőzni azt a fajta önmagát,de mintha ezt tudat alatt valami mégsem engedné neki.
az apja is zárkózott,a családjuk normálisnak hat,de valójában szeretet nincs ott senki iránt sem,csak veszekedés és belekötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!