Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyomorideg a stressz miatt,...

Gyomorideg a stressz miatt, másféle fájdalom is lehet?

Figyelt kérdés
Gyomoridege van a bátyámnak, az szerelmemnek (aki az exem) meg még pár ismerősömnek. Hogyha idegesek lesznek elkezd fájni a gyomruk emiatt az exemnek gyomorfekélye volt, bátyámnál pedig kezdetleges fekély van. Tegnap nagyon felidegesítettem magam, sírtam mint még soha a szakítás miatt... (mert még nagyon friss a dolog) tegnap este óta hullámokban tör rá a halántékomra fejemre a fájdalom, a gerincem mellett fáj a hátam, az ujjaim, lábam kezem, mindenem fáj... délután 3-4 körül ettem, azóta kerülget a hányinger, ugyanúgy fáj a fejem és a végtagjaim... Ez hasonló fájdalom mint a gyomoridegesség? Lehet valami komolyabb gond ha ez nem szűnik meg? ://
2012. júl. 30. 19:58
 1/4 A kérdező kommentje:
mellesleg ha túl hamar, kapkodóan állok fel, úgyérzem összeesek, nagyon elszédülök, mintha készülnék elájulni, pedig ez régebben nem volt probléma... a pulzusomat is sokkal gyorsabbnak érzem... mert unalomból naponta ha eszembe jut a csuklómnál megnézem de fekvés, olvasás közben is nagyon szapora... X/L
2012. júl. 30. 20:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez inkább pszichésnek tűnik. Stresszes az élet

Egyébként nem értem mi az össze függés az ismerősök gyomoridege és a tied között? Esetleg gondolod elkaptad? Vagy örökölted tőlük?

Egyébként "elkaphattad" tőlük, de ez inkább a csorda szellem miatt van, pszichésen. mindenkinek opelja van nekem is opelt kell vennem, mindenkinek van mosogató gépe nekem is kell egy, minden ismerősöm fejfájós én nekem is annak kell lennem... stb időseknél ez nagyon jól megfigyelhető.

A gyomor ideg is legtöbbször lelki eredetű, a stressz pedig nagyon változatos tüneteket okozhat. egyik családtagnak gyomor idege van a másik fejfájós, a harmadik pedig pánik beteg. A közös bennük hogy egyformán ideges típusok, esetleg erősítik egymás hippohondriáját. a legnagyobb probléma ezekkel az emberekkel hogy nem akarják felismerni, hogy nekik kell változtatni, egy kicsit a hozzá állásukon. monduk elszámol 10 ig mielőtt rászol egy bunkó munkatársra, a bunkó munkatárs nem feltétlenül rosszindulatú, és nem neki kell megnevelnie azt (ahogy tenné ha rákiabálna), de a neki járó tiszteletet meg követelheti. máris megspórolt némi gyomor savat.

ehelyett magukat áldozatnak állítják be, és mindenki más az őrületbe akarja kergetni. őket és csodálkoznak ha nem hat a kezelés.

A lelki problémákra sokszor ajánlanak valami keleti mozgást jóga thai chi, diétát kicsit könnyebb ételeket, és valami aktív pihenést, mondjuk színházat, vagy város nézést, kirándulást, valami társas tevékenységet ami eltereli a felesleges gondolkodásról az ember figyelmét, ha lenyugodott a probléma megoldása is magától jön.

2012. júl. 31. 10:33
 3/4 A kérdező kommentje:
nem gondolom h elkaptam, semmi ilyesmi nem jutott eszembe, csak ha létezik gyomorideg, akkor nálam mit jelent h állandóan mindenem fáj? .... ://
2012. júl. 31. 11:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát azt hogy érdemes ellátogatnod a dokihoz, ha a szakítás után jelentkezett erős a gyanús hogy pszichés, de a dokinak igen csak nagy a tapasztalata e téren és a tudása is, tudni fogja mit ajánljon neked.
2012. júl. 31. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!