Hogyan segítsek neki, ha depressziós?
11/20 anonim válasza:
3-as vagyok. Jol tetted. Nezze meg egy szakember, mert amit leirsz az nem egy egyszeru rosszkedv. Ha igy marad a hugod hangulata, akkor meg az a veszely is fennal, hogy elhagyja a baratja.
Legyel vele amennyit tudsz, keressetek neki valami jo hobbit. Sikerelmenyre van szuksege, de olyanra, amiert tudja hogy megdolgozott. Van jogsija? Ha nincs, itt az ideje, hogy megszerezze. Ez pl fel evre lekotne a gondolatait es ha meglesz, tudni fogja, hogy az o erdeme, az o sikere.) De egy jo nyelvtanfolyam is eppolyan jo. Ha neked meglesz a kisbabad - elore is gratulalok hozza!!! :) -akkor az is egy uj inger lesz neki is (neked biztosan :D) ami talan segit. Szoritok!
2012. júl. 21. 20:56
Bohóckodhatsz itt a sok önjelölt okoskával, követheted a tanácsunkat (mert magamat is idesorolom) és vagy bejön, vagy nem. Talán ennél komolyabb ez a dolog. Ha már a húgod nem megy pszichológushoz, és valóban segíteni akarsz, menj te! Te is tudsz beszélni a pszichológussal, ad neked tanácsot.
Én ezt tenném, illetve nem ezt tenném, de amit én tennék, azt úgyis hiába írnám, mert az annak függvényében történne, hogy jól ismerem a saját húgomat. Márpedig a tiedet nem ismerem egyáltalán.
2012. júl. 21. 21:19
13/20 A kérdező kommentje:
11. te azért beletudsz gázolni az ember lelkébe... ha egy depis embernek azt mondod, hogy a szakember az egyetlen kiút, akkor még jobban elveszíti minden reményét... a többieknek köszönöm a válaszokat. jó úton haladunk. először együtt "dolgozunk", hogy jobban legyen és a pszichológust sem fogja kikerülni, de addig kell neki valami más is, amibe kapaszkodhatsz.
Én ugyan nem vagyok a 11-es, de marhára nem igaz a legtöbb depisre, hogy ha azt mondod neki, hogy menjen szakemberhez, az árt neki! Nagyon sok ellenpéldát tudok, és nagyon kevés olyat, aki úgy reagál, ahogy mondod. A jól haladtok önámítás. Depisekkel jól haladni nem napok alatt lehet. Te, ő nem egy játékszer, akin kísérletezhetsz hozzáértés nélkül, csak azért, hogy jaj nehogy azt kelljen mondanod, hogy pszichológus.
2012. júl. 22. 11:09
15/20 anonim válasza:
Szerintem a Kerdezo azt szeretne megtudni, hogy o maga mit tehetne a hugaert. Es senki ne mondja azt, hogy csak annyit, hogy elviszi egy pszichologushoz. Az is csak egy ember, nem varnek csodat tole... . Persze vigye el, nem arthat, de nehogy mar azt varjuk, hogy az majd mindent megold.
Igazi tamaszt csak a csalad es a kozeli baratok adhatnak, nem egy kivulallo
2012. júl. 22. 13:45
16/20 A kérdező kommentje:
15.-nek! Köszönöm, hogy kiálltál mellettem. Minden így van, ahogy leírtad. De azt hiszem a kérdést törölni fogom, mert sokan érzéketlenek és szívtelenek. Csak nem tudom, hogy ők hogyan reagálnának, ha a saját családjukban történne ilyen. Bizonyára meg sem próbálnának segíteni... Hanem inkább azt éreztetnék a depis családtagjukkal, hogy reménytelenek... És már csak a dilidoki segíthet. Szerintem ez elég fura hozzá állás.
Én mellesleg erre válaszoltam, ezért írtam, hogy akkor menjen el ő maga, és kérjen ő segítséget, sokkal hatásosabb, mint itt a sok senki. Azt, hogy emellett még félrevezeti az olvasókat azzal, hogy depisnek nehogy pszichológust emlegesd, mert csak maga alá kerül, azt meg továbbra is cáfolom. Szerintem nincs ebben ellentmondás.
2012. júl. 22. 15:19
Különben, kedves kérdező, hiába a rendkívüli rosszindulatod, a saját baráti körömben is ezt tettem, amit írtam, beszélgettem pszichológussal, meghallgattam, mit tanácsol, olvastam a témában több polcnyi könyvet, és mindent megtettem érte. És az, hogy te buta, és rosszindulatú vagy, nem jelenti azt, hogy mindenki ártalmas, aki nem ilyen "okos", mint te. Részemről azt csinálsz, amit akarsz. Egy csapás vagy a húgodnak... Üdvözlöm szegényt!
2012. júl. 22. 15:21
19/20 anonim válasza:
Utolsonak: jo sokat segitettel a Kerdezonek... Tobb polcnyi konyv elolvasasa utan ennel tobb gyakorlati tanacs is kijohetett volna a tolladbol. Biztos Csernust olvastal, az tud ilyen goromba lenni. :D
2012. júl. 22. 15:35
BUTÁKNAK: Ahhoz egy értelmes lény kell, akiben nem csak a szándék van meg.
2012. júl. 22. 15:39
Kapcsolódó kérdések: