Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segítsek neki, ha...

Hogyan segítsek neki, ha depressziós?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat segítene, néhány hozzáértő válasza. 21 éves húgom depressziós. Erre néhány hónap után jöttünk rá. Nagyon sok tényező vezetett idáig. Pszichológushoz még nem szeretne menni. Igyekszem segíteni neki, de néha engem is eltaszít magától és mégis csak a nővére vagyok, nem egy szakember. Segítsetek! Mit tegyek, hogy jobban legyen?

2012. júl. 21. 10:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A pszichológus az utolsó legyen. Koncentráljon azokra a pozitív dolgokra, amiktől boldog lesz. Vagy esetleg alternatívan közelítsd meg, például aromaterápia. (levendula, zsálya) Akár a fürdőjébe is keverheted.
2012. júl. 21. 10:46
 2/20 anonim ***** válasza:
Ki kell deríteni az okát, de lehet nem mondja el egy idegennek lehet könnyebben beszélne róla...
2012. júl. 21. 10:47
 3/20 anonim válasza:

Szia! Biztos hogy depresszio, es nincs semmi szervi ok vagy hiany (vitamin, nyomelem) a hatterben? Egy orvosi kivizsgalas nem artana, vannak betegsegek, ahol a depressziohoz hasonlo tunetek vannak, egy verkepet nezessetek.

Ha valoban depressziorol van szo, akkor:

1. kellene a hugodnak valami eletcelt keresni, ez lehet munka, suli, tanfolyam pl.

2. vidd el mozogni, sportoljon, tanuljon tancolni!

3. hallgasson sok zenet, az maga a gyogyszer, barmit amit szeret

4. vidd el kozossegbe, emberek koze, ismerkedjen uj emberekkel es tolts vele Te is sok idot, menjetek el csavarogni, kirandulni, muzeumba, inni egy kavet valahol stb. Ne analizald, csak tolts vele idot es gondoskodj rola, hogy erjek uj impulzusok.

Ha a fentien nem segitenek, akkor irany a lelekdoktor.

Sok sikert!

2012. júl. 21. 10:50
 4/20 A kérdező kommentje:
Igazából tudom az okát. csalódás után újabb csalódás jön. elköltözött egy másik munkahely miatt, de átverték. hazajött, vissza a régi munkahelyre. sorra történnek vele a negatív dolgok. meghízott, nem tud lefogyni. nem szeret emberek közé menni. és persze a múltban is voltak dolgok. ő a középső gyerek. ebből kifolyólag én vagyok a szemében a tökéletes, a kisebb testvérünk pedig az, akit a szüleink a legjobban szeretnek. persze ez nem így van. mert őt is szeretik.
2012. júl. 21. 10:51
 5/20 A kérdező kommentje:
3.-nak! Nagyon jó dolgokat írtál. Az a baj, hogy egy munkahelyen dolgoztunk, de én már itthon vagyok, mert kismama vagyok. Így nagyon kevés időt tölt otthon. A szüleinkkel él, én már elköltöztem, de 2perc sétára lakom tőlük. mindig hívom, hogy jöjjön át, vagy én megyek, de úgy érzem ez kevés. ha valahova elmegyünk, pl vásárolni, akkor tuti még rosszabb lesz a dolog, mert nem tetszik neki semmi ruha saját magán, sokszor az üzlet közepén veszik össze velem, amiért én megdícsérem, hogy csinos a ruhában, de ő majdnem elsírja magát, hogy persze én csak azt mondom, amit ő hallani akar. pedig ő tényleg nagyon szép. oké, felszedett pár kilót, de amikor kitartó volt, hamar le is adta. most a 2kiló fogyás is látszik rajta, de nem hisz se nekem, se másnak és újra visszaesik. volt egy félelmetes dolog, amit hétfőn mondott: sajnálom azokat az embereket, akik meghalnak... azért hogy miért nem én haltam meg helyettük... Na ez elég kemény volt. Hozzáteszem van kapcsolata is, igaz csak hétvégén van együtt a barátjával.
2012. júl. 21. 11:08
 6/20 anonim ***** válasza:
3. Válasza igaz nekem is ezek segítenek most-de van vmi ami még nehéz és pont az a kiváltó ok hogy ilyen mélyre kerültem... napokba több türelmem van a gyerekekhez zene mozgás tényleg segít. belül örlődök és senkinek se mondhatom el :( -remélem megtudom egyedül oldani és nem halok bele a bánatba...
2012. júl. 21. 11:27
 7/20 anonim ***** válasza:

Amit soha ne mondjunk egy depressziósnak

Volnál szíves végre elmagyarázni, mi van veled?

Szedd össze magad, hagyd abba ezt a nyavalygást!

Miért nem csinálsz már valamit, hogy felélénkülj?

Ha igazából meg akarnál gyógyulni… ezt vagy azt tennéd.

Jót tenne neked egy utazás, levegőváltozás.

Az a te bajod, hogy nincsenek komoly problémáid.

Kapcsolódj ki, menj el sétálni vagy moziba!

Ne igyekezzünk meggyőzni a depresszióst arról, hogy a félelmei alaptalanok vagy túlzóak.

Ne veszekedjünk a depresszióssal.

Ne ösztönözzük a depresszióst olyasmire, ami erőfeszítést követel.

Ha valamit megnevez okként a depressziós, akkor ne próbáljuk megvigasztalni azzal kapcsolatban, mert nem az az igazi ok.

2012. júl. 21. 16:18
 8/20 A kérdező kommentje:
És hogy tudok segíteni, ha ellök magától?
2012. júl. 21. 16:56
 9/20 anonim ***** válasza:
sehogy
2012. júl. 21. 17:19
 10/20 A kérdező kommentje:
rosszul fejeztem ki magam: nem állandóan lök el magától, van pár nap, amikor minden jól működik, elmondja a gondjait, próbálunk kiutat keresni, aztán jön egy csapás, amikor hív, hogy nagy baj van, nem bírja stb. próbálok segíteni és leráz azzal, hogy bocs, hogy zavartalak... pedig sosem zavar és nem is éreztetném vele, ha így is lenne. ma már annyit elértem, hogy elutazott a barátjához, mert az ember-iszonya miatt buszra sem akar ülni. Hétfőn eljön velem orvoshoz, így érezheti, hogy fontos nekem és a leendő keresztfiának is. jól tettem, hogy így cselekedtem?
2012. júl. 21. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!