Szerintetek ha valaki nem tud beilleszkedni valahova suliba vagy munkahelyre akkor csak az egyén a hibás?
Lehet a társasáig is, de az egyén is hibás. Az egyén lehet hibás abban, ha nincsenek meg azok az alapvető szociális készségei, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy közösségbe illeszkedjen (kezdeményező készség, beszéd készség, humor...). Ha nagyon vissza akarjuk vezetni a dolgok, ezek sem feltétlen az egyén hibái, hanem szülők, életmód, stb.
Elképzelhető, hogy ezek a tulajdonságok megvannak az egyénben, mégsem jön össze a beilleszkedés, ebben az esetben egyértelműen a társaság a hibás. A társaságnak is feladata nyitni a másik felé ugyan úgy, ahogy az egyénnek, ha ők ezt nem teszik meg, és bezárkóznak, akkor a dolog egyoldalú lesz, és az úgy nem működik. Tehát mindkét oldalnak nyitni kell a másik felé. Sajnos minél régebbi egy társaság, annál nehezebb beilleszkedni közéjük, annál kevésbé nyitnak. Ha ilyen történik, akkor nem te vagy a hibás, viszont ezzel a helyzettel nehéz mit kezdeni.
De idővel, ha nagyon egymásra vagytok szorulva (pl munkahely), ahol együtt dolgoztok, akkor akaratlanul nyílni fog ez a zár, csak ehhez kell pár év.
Az évek alatt rájöttem, hogy én vagyok a hibás.
Nem akarok kezdeményezni, barátaim nincsenek, csak nagyon-nagyon felszínesek. Félek, hogy csalódok, és pofára esek.
Munkahelyen is ez van: bemegyek, elvégzem a dolgom, ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!