Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan fékezhetném az 'álmodoz...

Hogyan fékezhetném az 'álmodozásomat'?

Figyelt kérdés
Amint látok egy jó pasit/filmet/játékot, azonnal továbbgondolom a történetet (sokszor még véget sem ért a film/játék, vagy éppen, hogy bemutatkoztunk egymásnak a sráccal), természetesen saját főszerepléssel, és jóval romantikusabb szálakkal. Minden nap szinte már erről szól az életem, komplett sorozatokat tudnék írni, annyi ötletem támad. Nagyon zavaró tud lenni, hogy a saját kis álomvilágomban élek, és félek, hogy meg fogok őrülni a végén. Mivel tudnám kordában tartani ezt a túlzott álmodozást?

2012. júl. 7. 00:36
 1/9 anonim válasza:
100%
Mintha csak magamat hallottam volna...nekem is ez a gondom...
2012. júl. 7. 00:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam, hogy nem csak nekem ilyen hihetetlen termékeny a fantáziám! :D Akkor hát várjuk együtt a válaszokat.
2012. júl. 7. 01:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem álmodozz amennyit csak tudsz!
2012. júl. 7. 09:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
írd le amit képzelsz szoktasd rá magad hogy ha álmodozol akkor le kel írnod egy idő útán már eleged lesz a sok irkálás ból és megveszi Hollywood a jogokat és meg filmesítik XD most énekem is beindult a fantáziám :D
2012. júl. 7. 12:10
 5/9 anonim válasza:
én is így vagyok...:D miért lenne baj ha megőrülnél? miért félsz tőle? az őrültek boldogok:)
2012. júl. 8. 18:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy beszámíthatatlan leszek, és talán bánthatom a szeretteimet, vagy hogy nem tudom megkülönböztetni a valóságot és a képzeletet, és ez nagy galibákat okozhat, főleg ha eldicsekednék mások a képzeletbeli dolgaimmal, amikre azt hiszem, hogy valóságosak. :D
2012. júl. 8. 23:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Az álmodozás jó dolog, főleg, ha így hatásosabban fel tudod dolgozni az érzéseidet és jutalmazod magadat ebben!!!! :)) Soha ne legyen miatta rossz érzésed!!

Viszont átfordulhat "kórosba", ha ez uralja az életedet és nem csinálsz semmit mást egész nap, csak ezt.

Nemrég kezdték el külföldön kutatni, a neve maladaptive daydreaming.

Neked kell rájönnöd, hogyan tudod kicsit kordában tartani, de itt van pár tipp:

- próbáld meg kerülni, ami beindítja (pl nekem a zenehallgatás)

- kösd le magad mindig valami tennivalóval, napirenddel, hogy ne legyen esélyed se a gondolataidban elveszni

- figyelj oda magadra, törődj és szeresd magad és soha se utáld magad!!!!!

- emlékeztesd időről időre magadat, hogy az álmaid nem valóságosak

- mivel a fantáziálás tulajdonképpen egy menekülés a valóságból/problémákból, ezért ha megpróbálod abbahagyni/kontrollálni, könnyen felszínre kerülhetnek ezek és felerősíthetik az esetleges depressziót és egyéb nyalánkságokat, így mindenképpen érdemes beszerezni egy nagyon megértő és hallgatni jól tudó barátot,vagy pszichológust, lelkigondozót... nekem pl rengeteget segített a terápia és a depresszió+szorongásos zavarok+egyéb kényszerességek miatt gyógyszert is el kellett kezdenem és reménykedem, hogy majd ez is segít fékezni

- írd le, rajzolj, vlogolj.... alkoss valami kreatívat, használd ki az ajándékodat

- ha hiszel Istenben, akkor megpróbálhatod átfordítani imádságokra vagy esetleg megpróbálhatsz relaxálni

- ha tudsz angolul, akkor pedig: daydreamingdisorder.webs.com

2013. jún. 11. 18:30
 8/9 escareika válasza:
100%
Szia! Nekem is hasonló tüneteim vannak már gyerekkorom óta. Van, hogy felkelek és járkálni kezdek miközben egy filmet nézek, mert annyira izgatott leszek a történettől, és félbeszakítom, hogy a saját történetemet szőhessem bele, vagy azt emeljem át a világomba. Ez valóban a maladaptive daydreaming jele, és bár bántani nem hiszem, hogy fogsz másokat, az tény, hogy ez a "betegség" (hivatalosan még nem az) okozhat koncentrációzavart, motivációhiányt, és rombolhatja az emberi kapcsolataidat. Az előző honlap amit itt ajánlottak, nekem nem töltődött be, de itt van egy közösség a Wild Minds Network, ami hasonló embereket gyűjt. Ott sok tippet találsz, és ez egy nagyon jó közösség, akik mindenben próbálják segíteni egymást, jó lenne ha minél több magyar is fent lenne a honlapon!
2013. júl. 8. 01:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy tegnapi kérdés de igen ez egy betegség és ezt abba kell hagyni nemszabad menekülni a valóság elől ideig óráig lehet jobban érzed magad meg elfelejted a problémáid de mindeközben folyamatosan csak épül le az életed nemtudsz fejlődeni nem tudod élvezni a valóságot.

Mindenkinek más oka van miért csinálja de általánosságban akinek szar az élete mármint az illető úgy éli meg akkor sokan ilyen álomvilágba menekülnek és nemtudják hogy ez nem normális és rossz hatással van rájuk.

Lehet magányos vagy voltak traumáid vagy depressziós vagy.

Ha megfigyeled miről álmodozol milyen szerepet töltesz be ott a képzeletedben akkor hamar rájössz hogy mi is hiányzik a valóságból amit ott akarsz pótolni.

2024. aug. 20. 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!